jak w temacie wpadlem do jeziora i wszystko jest zalane bylem w serwisie i wyliczyli mi to wszystko tak... obiektyw :
Czyszczenie,konserwacja zespołu AF.Czyszczenie,konserwacja zespołu mechanizmu przysłony.Czyszczenie,konserwacja soczewek.Czyszczenie,konserwacja kontaktów oraz styków.Wymiana smarów.Montaż oraz kontrola poprawności montażu. = 670,00 zł
aparat:
Demontaż elektroniki zasilania-wymiana.Demontaż gł.elekroniki-wymiana..
Kontrola zespołu matrycy CCD.Poprawienie kontaktów lutowniczych.Czyszczenie,konserwacja kontaktów oraz styków.Przywrócenie połączeń elektrycznych.Montaż oraz kontrola poprawności montażu.Test komputerowy.Czyszczenie,konserwacja korpusu oraz obudowy. = 1 150,00 zł

I teraz moje pytanie zastanawiam sie czy nie znacie moze jakiegos serwisu sprawdzonego i moze taknszego niz Fototronik w warszawie ? i czy jest sens samemu sprobowac oczyscic aparat czy wogole sie w to nie bawic bo mozna wiecej zepsuc niz naprawic.. ? co do obiektywu to wiem ze sam nic nie wskuram ale apropo aparatu wymyslilem sobie ze jesli odbiore go z serwisu wlacze i bedzie dzialal to moze wystarczy wyczyscic lustro i reszte i obedzie sie bez ingerencji serwisowej ? czekam na jakies rady !!! HELP