Nawiązując do wielu postów odnośnie kupowania na allegro trzeba się zgodzić że jest to w pewnym rodzaju ryzyko i zawsze pozostanie obawa. Nie zgadzam się ze stwierdzeniami że jeśli ktoś ma negatywny komentarz to ma coś na sumieniu. Podam jeden z przykładów który mnie śmieszy. KOLEŚ ZAKUPIŁ SPRZĘT FOTO WARTOŚCI 2500zł w aukcji wyraźnie napisane było że wpłata na konto bankowe i wcale mu się nie dziwie bo jest to wartościowa przesyłka. Kupujcy wystawił negatywny komentarz bo stwierdził że skoro mu nie wyśle za pobraniem to jest oszustem....... Zgadzam się że duża ilość negatywów dyskwalifikuje sprzedającego tak samo jak każdy negatywny komentarz powinien dać cos do myślenia. Jeden z użytkowników napisał że najlepiej kupować w sklepach internetowych. Ja bym się z tym nie zgodził bo tam jest masówka. Nigdy nie dokonam zakupu w takim sklepie..... Następna sprawa, moja dziewczyna zakupiła aparat w FOTO-JOKER i nie chcieli oddać pieniędzy bo aparat się popsuł a że nie jest w cieme bita i wie jak walczyć o swoje prawa to wygrała to co się jej należało.....Następny przykład zakupiłem pewną rzecz na allegro wartości 120zł towar miał być orginalny i wtreści pisało że jest możliwy zwrot jak sie nie spodoba. Sprzedająca nie chciała oodać pieniążków bo ona jest ponad prawem. Miałem olać sprawe jak mi powiedziała '' IDZ NA POLICJE TO CIĘ WYŚMIEJĄ '' to tak mnie zdenerwowała że pokazałem jej kto bedzie sie śmiał ostani. Zdziwiła się jak dzielnicowy do niej przyszedł. Dzwoniła do mnie żebym wycofał oskarżenie i chce iść na ugode... To sa moje doświadczenia ale zdaje sobie sprawe że kazda sprawa jest inna i nie kazdy miał tyle szczęścia. PAMIĘTAJMY TAKŻE ŻE ALLEGRO ODDA CI PIENIĄŻKI JEŚLI PRZEDSTAWISZ STOSOWNE DOKUMENT IŻ ZŁOZYŁEŚ OSKARŻENIE I WSZCZĘTE JEST POSTĘPOWANIE. Walczmy o swoje prawa.....Tak czy inaczej jeśli kupować to tylko na allegro ale trzeba się tego nauczyć.