co do wizyty w czyims domu w celu odbioru sprzetu to wg mnie wcale nie jest to zła obcja gdyż:
jesli cos pojdzie nie tak to: znasz miejsce zamieszkania oszusta i jest to w 100% potwierdzone (bo rejestracja w allegro jest **** warta kiedy ktos rejestruje sie np na jakis adres opuszczonego mieszkania a potem moze wyjac list ze skrzynki) wiec jesli nawet zostaniesz zaatakowany i okradziony to sprawa jest banalna (w przeciwienstwie to umawiania sie na miescie bo wtedy nie masz pewnosci ze okradla cie osoba ktorej dane posiadasz, nawet ktos moze poprosic kolege zeby cie okradl no i do niego juz nie trafisz, a on sie wykreci) mozna sie tez dodatkowo zabezpieczyc czyli albo wziac ze soba kolege (osoba otwierajaca ci drzwi ma wszystkie twoje dane wiec nawet jak jestes z kolega to ma zabezpieczenie ze jak nawet wy cos zakombinujecie to zostaniecie latwo namierzeni, wiec raczej nie powinna miec pretensji ze przyjezdzasz z kims, poza tym gdy ktos ode mnie cos kupuje i przyjezdza do mojego mieszkania to jest dla mnie normalne ze nie jest sam bo ja tez sam bym nie pojechal szczegolnie kiedy chodzi o wieksza kase), dobrym pomyslem jest też nie brac ze soba gotowki a zapytac o dostepnosc bankomatow w okolicy i po uprzednim zapoznaniem sie ze sprzedem i wybadaniem sprzedajacego po prostu udac sie z nim do bankomatu i wyjac okreslona kwote (sam sie niedawno spotkalem z takim dzialaniem)