Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Uniknij Kradzieży!

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może moje doświadczenie w zakupach przez internet będzie pomocne:

Otóż unikam zakupów przez allegro jeżeli cena w sklepie internetowym jest zbliżona. np. ostatnio stanąłem przed wyborem czy kupic EF 50 1.4 za 1000 zł w sklepie internetowym czy za 100 zł mniej na allegro, przedmiot używany. Wybrałem sklep i 12 miesięcy gwarancji.

Co do zakupów w sklepach dla mnie podstawą weryfikacji jest ogólny profesjonalizm portalu przejawiający się chociażby w oprawie graficznej, komentarzach na opineo, chociaż tu sprzedawca może napisać coś od siebie no i naturalnie tel stacjonarny, który sprawdzam poprostu dzwoniąc, wtedy wiem , że sklep nie jest zawieszony w próżni i wiem gdzie ewentualnie skierować panów policjantów.

Ostatnio weryfikując zakup body w sklepie wynalezionym na skąpcu najpierw miałem problemy z dzodzwonieniem się pod jeden z 3 podanych numerów. Gdy następnego dnia udała mi się ta gratka zwróciłem się z zapytaniem o szczegóły techniczne ( pro forma naturalnie) po drugiej stronie usłyszałem- to tel prywatny- dziwne, widniał na stronie internetowej8). W tym sklepie darowałem sobie już zakupy i dopłaciłem skropne 45 złociszków za sprzęt na kolejnej stronie. Tu już nie było problemów

Co do opłaty zazwyczaj decyduję się na płatność z góry jeżeli wysokość kwoty jest "akceptowalna" i nie palnę sobie w łeb jeżeli cos pójdzie nie tak.

Co do allegro czytałem ciekawy tekst o złodzieju , który na początku nabijał sobie pozytywne komentarze sprzedając chińszczyznę po czym oszustwa dokonywał na drogim obiektywie

Jeżeli chodzi o sklepy internetowe dokonałem już kilkunastu zakupów i ani razu nie miałem powodów do narzekania, swoją drogą polecam przeczytanie regulaminu który widnieje na danej stronie internetowej, może to truizm ale bardzo często pomijany

Jakie inne sposoby na weryfikację sklepu internetowego znacie? chętnie wysłucham komentarzy bardziej doświadczinych forumowiczy.
    Ostatnio edytowane przez Krzem ; 27-09-2008 o 11:30

Uprawnienia umieszczania postów