Olszewski pierdoła nie jestem jak znajde mogę Ci pokazać wiadomośc którą dostałem od prokuratoraZnam tochę prawo i dla mnie to też było dziwne
PS zanim zAczniesz kogoś wyzywać pomyśl nad Sobą bo widze ze jesteś chyba zakochanym w Sobie Narcyzem![]()
Olszewski pierdoła nie jestem jak znajde mogę Ci pokazać wiadomośc którą dostałem od prokuratoraZnam tochę prawo i dla mnie to też było dziwne
PS zanim zAczniesz kogoś wyzywać pomyśl nad Sobą bo widze ze jesteś chyba zakochanym w Sobie Narcyzem![]()
Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 24-07-2007 o 11:56
Dziękuje za słowo pochwały![]()
O, dobrze, że wspomniałeśOtóż jeśli ktoś się podaje, że "Nasza firma oferuje towar ...." i używa słowa firma, to nawet jeśli to jest spółka cywilna musi mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą, jeśli ją ma, to jest płatnikiem VATu, a jeśli jest płatnikiem VATu to musi wystawiać faktury VAT. Jeśli poprosisz firmę o fakturę VAT a oni powiedzą że nie wystawiają może to być przekręt!
Z góry przepraszam, że Cię tak nazwałem, aczkolwiek w głowie mi się nie mieści to co napisałeś. Bo w Warszawie jadąc bez biletu w momencie kontroli, MUSISZ kontrolerowi (którego mozesz mieć gdzieś i w pogardzie) okazać swoje dokumenty! A Ty piszesz że bank nie udostępnił tego prokuratorowi. Toż to we łbie się nie mieści, stąd tak o Tobie powiedziałem za co jeszcze raz przepraszam, jeśli Cię to uraziłoTo miało mieć sens ironiczny
![]()
Nie jestem narcyzemJeszcze raz przepraszam, to miało mieć sens ironiczny. Bo zobacz skoro prokurator z nakazem nie jest w stanie wyegzekwować od banku takich danych to kto w Państwie miałby taką możliwość?
![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Ja też przepraszam.
Mówie raz jeszcze dziwne to dla mnie było, (miało to miejsce kilka lat temu). Bank zasłaniał się tajemnicą. W tym roku dostałem że śledztwo zostało wznowione bo liczba poszkodowanych wzrosła i bank dał dane osoby. No może odzyskam za kilka lat swoje 366zł![]()
dj_zibi - w związku, że Cię to uraziło edytowałem post i go zmieniłemJeszcze raz przepraszam.
Widzisz czasami warto sprawdzić komentarze sprzedającego odnośnie przedmiotu który kupujemy. Bo okazuje się, że więcej osób pada ofiarami na ten sam przedmiot.
Dodam, że Policja tępi oszustów na Allegro jak nigdy dotąd.
Dla zainteresowanych kiedyś dam ten link:
http://www.policja.pl/portal/pol/39/749/
Naprawdę, każde oszustwo za pośrednictwem Allegro zgłoszone na Policji kończy się zatrzymaniem oszusta. Policja wytoczyła działo przeciwko oszustom internetowym.
A o tym że Policja działa może, nie każdemu musi przekonywać lista największych wpadek oszustów:
http://www.policja.pl/portal.php?ser...l&dzial=1&t=76
Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 24-07-2007 o 12:18
Olszewski tylko moje oszustwko było za pośrednictwem ebay.pl zaraz na początku istnienia tego portalu w Polsce.
dj_zibi - ano właśnie, trzeba byłoby się dowiedzieć jak to jest z ebay.pl i ebay.de bo z tego co wiem to ebay nie jest monitorowany tak jak allegro przez policje![]()
Kaworu - za posiadanie dokumentu i nie okazanie go kontrolerowi ZTM (Warszawa), ZET-KA (Kraków) Policja wpakuje Ci mandat!![]()
KAŻDEMU KONTROLEROWI JEŚLI POSIADASZ DOKUMENT JESTEŚ ZMUSZONY GO OKAZAĆ!![]()
Jeśli nie masz wzywany jest patrol Policji i wtedy kontroler potwierdza dane przez Policje![]()
Ustawa z dnia 15 listopada 1984 r Prawo przewozowe:
Art. 33a. 1. Przewoźnik lub osoba przez niego upoważniona, legitymując się identyfikatorem umieszczonym w widocznym miejscu, może dokonywać kontroli dokumentów przewozu osób lub bagażu.
(...)
4. Przewoźnik lub osoba przez niego upoważniona ma prawo:
1) w razie odmowy zapłacenia należności - żądać okazania dokumentu umożliwiającego stwierdzenie tożsamości podróżnego,
2) w razie odmowy zapłacenia należności i niemożności ustalenia tożsamości podróżnego - zwrócić się do funkcjonariusza Policji i innych organów porządkowych, które mają, zgodnie z przepisami prawa, uprawnienia do ustalania tożsamości osób, o podjęcie czynności zmierzających do ustalenia tożsamości podróżnego,".
I wszystko jasne.![]()
p13ka - widzę że ustawy wyciągasz jedna za drugąJa wiedziałem że to tylko prawo przewozowe a dalej nie chciało mi się szukać
Aczkolwiek wniosek z tego że głupot nie plete![]()