Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
No panowie Moderatorzy ja bym to przykleił. Albo tu, albo w Co? gdzie? za ile? i dodał jeszcze jak?. Well done Olszewski! Może się komuś przydać
Dziękuje za słowo pochwały
Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
Dodałbym jeszcze swój mały podpunkt do głównego postu:

W przypadku firm zawsze pytać o fakturę vat (nawet jeśli nie potrzebujemy) i od razu cenę (bo zwykle wtedy jest wyższa lub wręcz faktura jest niedostępna!). Dzięki temu przekonamy się od razu czy pospolite oszustwa podatkowe są czymś normalnym dla naszego potencjalnego kontrahenta a to zwykle idzie w parze z innymi "procederami"...

O, dobrze, że wspomniałeś Otóż jeśli ktoś się podaje, że "Nasza firma oferuje towar ...." i używa słowa firma, to nawet jeśli to jest spółka cywilna musi mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą, jeśli ją ma, to jest płatnikiem VATu, a jeśli jest płatnikiem VATu to musi wystawiać faktury VAT. Jeśli poprosisz firmę o fakturę VAT a oni powiedzą że nie wystawiają może to być przekręt!

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
Olszewski pierdoła nie jestem jak znajde mogę Ci pokazać wiadomośc którą dostałem od prokuratora Znam tochę prawo i dla mnie to też było dziwne

PS zanim zAczniesz kogoś wyzywać pomyśl nad Sobą bo widze ze jesteś chyba zakochanym w Sobie Narcyzem

Z góry przepraszam, że Cię tak nazwałem, aczkolwiek w głowie mi się nie mieści to co napisałeś. Bo w Warszawie jadąc bez biletu w momencie kontroli, MUSISZ kontrolerowi (którego mozesz mieć gdzieś i w pogardzie) okazać swoje dokumenty! A Ty piszesz że bank nie udostępnił tego prokuratorowi. Toż to we łbie się nie mieści, stąd tak o Tobie powiedziałem za co jeszcze raz przepraszam, jeśli Cię to uraziło To miało mieć sens ironiczny

Nie jestem narcyzem Jeszcze raz przepraszam, to miało mieć sens ironiczny. Bo zobacz skoro prokurator z nakazem nie jest w stanie wyegzekwować od banku takich danych to kto w Państwie miałby taką możliwość?