Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Uniknij Kradzieży!

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    NIE PRAWDA !!!!!

Zanm kilka przypadków jednym jestem ja jak Bank odmówił prokuatorom ukazania danych osobowych. W moim wypadku udało się dostać dane posiadacza konta po 4 LATACH, ponieważ wymuszenie było na kilkunastu osobach.

Z punktu widzenia prawnego po zgłoszeniu zawiadomienia o przestępstwie (w tym wypadku o oszustwie) bank jest zobowiązany (za okazaniem nakazu prokuratorskiego) udzielić wszelkich informacji na temat numeru konta o który proszą. Nie udzielenie takiej informacji przy okazaniu nakazu podlega pod utrudnianie pracy Policji i również jest karalne!

Mam telefon na abonament, o godzinie 8:00 dzwonie do Centrum Powiadamiania Ratunkowego (CPR) - numer 112, że w centrum handlowym jest bomba. O godzinie 15:00 saperzy i Policja kończy przeszukiwać budynek, o godzinie 16:30 Policja puka do moich drzwi!
    Dlatego? Pierwsze co Policja robi to sprawdza NUMER! Numer w Orange (bo w Orange mam telefon) jest zarejestrowany na kogoś i pierwsze co zrobią to pokażą nakaz prokuratorski o udzielenie informacji na temat numeru XXX-XXX-XXX to pracownicy Orange w zębach w ciągu 5 minut dają im wszystkie informacje, łącznie z bilingami z jakiegoś okresu jeśli chcą.

Dodam taką informację mogę powiedzieć że z autopsji: TELEFON NA KARTĘ NIE OZNACZA ŻE JESTEŚ BEZKARNY!

(to tak na marginesie dając Ci tylko przykład)

Policja wraz z nakazem prokuratorskim uwierz, że ma dostęp do wszystkiego a bank za odmówienie może mieć wielkie nieprzyjemności, bo przypominam, że podlegałoby to wtedy pod utrudnianie pracy Policji.

aptur - dlatego jak pisałem o odbiorze osobistym to widzisz medal ma dwie strony, bo Ty byś się bał że złodziej Ci zrobi "wjazd na chatę" a ja bałbym się że wejdę i mnie okradną. Dlatego najlepiej umawiać się w miejscach gdzie jest monitoring. Dlaczego?

Nawet jeśli by Cię wtedy tam okradli to masz niezbity dowód, a w przypadku u mnie, kradzieży sprzętu, pieniędzy jest to kwota 3500zł, co nikt mi nie zarzuci małą szkodliwość czynu tak jakby to było w przypadku 100zł. Ja wyznaje zasady nigdy nie u mnie i nigdy nie u kogoś. Neutralne miejsce.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 24-07-2007 o 12:10
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uprawnienia umieszczania postów