Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Welland 600 ME

Mieszany widok

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie Welland 600 ME

Witam wszystkich
    Postanowiłem dziś kupić Image Tanka. Decyzja nagła, bo nagle wyskoczyła mi ważna sesja zdjęciowa. A ja lubię robić w RAWach a nie JPEGach. Niestety mam tylko 2 CFy po 256 MB Postawiłem na Wellanda 600 ME i Samsunga 40GB... I od razu klops Wk.... sie maksymalnie. Miałem mało czasu, podskoczyłem do kumpla, zeby sformatowac dysk i zrobic na nim partycję, żebym mógł zgrywac zdjęcia w trakcie sesji. No i się zaczęły schody Od razu podkreślam, że piszę "na gorąco" i jestem strasznie wk...iony!!!!! Przez godzinę nie udało mi sie nic zrobić! Windows nie widział dysku Próbowałem wszystkiego, róznych ustawień, zmieniania zworek... NIC Normalnie ręce mi opadły NIe udało mi się przygotować Tanka na sesję. Ba! nawet się spóźniłem ponad 30 minut W rezultacie musiałem robić foty w dziadoskich JPEGach 3 MPIXelowych. Jestem rozwścieczony do granic możliwości iwytrzymałości! Nie wiem czy to sprawa obudowy czy dysku... Zaraz siadam do "rozgryzania" problemu. Jak mi sie uda coś osiagnąć, to odszczekam wszystko, ale w tej chwili jestem tak wk... Tylko nie wiem czy na obudowę czy na dysk, ale raczej na Wellanda. Jeśli ktoś miał podobne problemy to proszę o info, jak sobie z tym poradzić, jak działać, co ewentualnie reklamować... Ręce mi opadły do samej podłogi
    Pozdrawiam forumowiczów.
    Robson
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mój tank (nie welland, tylko Level Etank) czasem tak ma, że nie widzi dysku. Pomaga mu czasem wielkorotne włączenie/wyłączenie lub podpięcie dysku bezpośrednio do komputera.

Czy sama kieszeń widziała dysk? Czy komputer widział podpięty czytnik kart? Czy nie zgłaszał komunikatu o błędzie urzadznenia usb (sterowniki?)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie widze zwiazku pomiedzy uzytkowaniem tanka a niemoznoscia sformatowania dysku.. kazdy nowy dysk trzeba sformatowac i jest na to kilka sposobow... NTG
    Moj welland od 'urodzenia' dziala swietnie i nie mialem z nim zadnych problemow

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

Windy widziały dostakowy dysk, jako, Mass Storage Device i cos tak bełkotały o nieprawidłowości sterowników. Ale po otworzeniu ->Mój Komputer, dysku nie było iwdać No i nie dało się zaktualizować sterów. Wiem, że piszę chaotycznie ale jeszcze emocje nie opadły... Zreszta dopiero siadam do rzogryzania sprawy, trzeba było jakiś późny obiad zjeść
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robson
    ...Wiem, że piszę chaotycznie ale jeszcze emocje nie opadły... Zreszta dopiero siadam do rzogryzania sprawy, trzeba było jakiś późny obiad zjeść
    No to po kolei
    Kupiłeś HD osobno i tanka osobno? Przed włożeniem twardziela do tanka, sformatowałeś go na kompie?

Miasto
    Białystok

Domyślnie

zakladałeś partycje przez manager dysków lub diskpart?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

Nie... Postępowałem zgodnie z instrukcją dostarczona przez Wellanda... Własnie się foramtuje, tylko nie wiem czemu NTFS a nie FAT32
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

zaraz. tank widzi NTFS? dziwie sie. W instrukcji kazali ntfs? Czy tylko w windowsie zle poklikales?

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

Włożyłem HD do Tanka i podpiąłem do kompa. Tak jak stało w instrukcji. Włączyłem dysk i teraz się formatuje. U kumla była d..pa
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

w windzie jesli widzi wellanda mozesz sprobowac tak:

1 podpowiedz
    start/programy/administrative tools/computer management/ i tam zakladka storage/disk management... jesli widzi tam niesformatowany dysk to go sformatuj :-)

jak nie zadzial to napisz a bedzie 2-ga podpowiedz :-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów