Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sigma 120-300mm f/2.8 EX APO DG IF HSM

Question sigma 120-300

witam co sadzicie o tym obiektywie ?
    chcialbym kupic teleobiektyw do sportu. mysle o canon 70-200 2.8L is lub sigmie napomnianej w tytule.
    na chale wiem ze przyda sie bardziej canon lecz gdybym zastapil go stalkami np 85 1.2 i np 100 f2.
    prosze o porade co wy na ten temat.
    ps. mysle o foceniu wszystkich sportow.
    :-P greg

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na ostatnich targach foto w Łodzi uprosiłem sprzedawcę i poszedłem sobie z tym szkiełkiem na dwór na testy. Bardzo zacny obiektyw, oczywiście to była jego najnowsza wersja. Nawet z TC 1.4 Kenko dawał sobie dzielnie radę. Szybki, pewny, ładne kolorki, SWOJE WAŻY. Mnie się spodobał, choć to Sigma
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna
    Miasto
    usa

Domyślnie Pytanie o zoom Sigmy 120-300mm f/2.8 EX APO DG IF HSM

Witam serdecznie

Zastanawiam sie nad kupnem obiektywu zoom lub jakas stalke do EOSA 400D a w przyszlosci przesiatka na 40D. Zastosowanie zwierzeta docelowo sa to ptaki. Ze szkiel Canona w moim zasiegu cenowym jest 400mm f/5.6L USM, 300mm f/4.0L IS, 100-400mm f/4.5-5.6L IS reszta niestety powyzej 4-5tys $. Przegladalem stronke bhphotovideo.com i napotkalem obiektyw Sigmy 120-300mm f/2.8 EX APO DG IF HSM. Poszperalem troche w necie i doczytalem sie ze po podlaczeniu konwertera 2x robi sie 240-600mm F5.6 z AF. Cena tez duza ale nie taka jak Canonowskie zabawki.
    Pytanie tylko czy ktos bawil sie ta zabawka jak ona sie ma do Canona jak z jakoscia czy jest warta tych pieniedzy itd.

dzieki za wszystkie odpowiedzi

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu masz opinie użytkowników o tym szkiełku:

http://www.fredmiranda.com/reviews/s...&cat=37&page=1

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

troche bawiłem sie nim w sklepie.. zrobilem kilkunascie testowych fotkek i musze przyznac ze szkielko wydaje sie byc bardzo fajne :-)

w egzemplarzu ktory miałem okazje podpiac ostrosc przy 2.8 nawet w rogach jest bardzo dobra :-) !! af jest szybki i dokladny.. sprawdzalem jak ostrzy nawet w ciemnych zakatkach sklepu i za kazdym razem trafial w punkt :-) !! nie testowalem jej z TC ale samo szlielko sprawilo na mnie bardzo pozytywne wrazenie

choc to malo prawdopodobne to moze bede mial jeszcz te "sklepowe" sample.. jesli chcesz to poszukam jak wroce z pracy :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Szkło wygląda na dość zacne (straszliwa krowa ). Pytanie jednak jak wygląda i wyglądać będze jego współpraca z Canonami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja się kiedyś bawiłem na pokazach 120-300/2.8 kolegi. Super sprzęt, chyba najlepsze optycznie co Sigma zrobiła (mimo że zoom). Jakość obrazu super, jakość wykonania bardzo dobra, AF bardzo dobry, współpraca z body (20D/1Dmk2N) bezproblemowa, tylko ta waga.... ;-)

W pewnym momencie mogłem tą Sigmę kupić za fajne pieniądze i do dziś się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem odpuszczając - w porównaniu do mojego 100-400 to optycznie inna liga.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja mam znajomego, który z tej sigmy jest niezadowolony.
    Ale skoro w tej cenie - to może 300/2.8 sigmy?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ceny w sklepach mniej więcej równie imponujące jak rozmiary . Zaczyna się od 9500. Ale na alledrogo widziałem aukcję za 5500 albo coś takiego i nic.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-06-2008 o 22:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów