Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
nie bronie wlasnego sprzetu ktory posiadam a wrecz przeciwnie potrafie obiektywnie go oceniac , 35 1,4 jest niezly w zakresach 1,4 -2,8 ale powyzej tego nie jest jakis super lepszy o ile jest niz 35 f2 , to po pierwsze po drugie mialem 35 1,4 i mam 35 f2 zdazylem sobie je poogladac porownac wg 35 f1,4 i 50 1,4 od f2 wiele sie nie roznia w ostrosci w kontrascie, i ostatnie to ze szklo ma USM nie zanczy ze jest juz precyzyjny i szybki AF 35 f2 jest szybszy niz 50 1,4 i wolniejszy niz 85 1,8 w ciemnosciach myli sie 50 1,4 35 f 2 nie a prawie wcale nie myl sie 85 1,8. jakos nie przekonuje mnie to ze jak na szkle napis L to zanczy ze jest juz hiper super dobrze , plynie do mnie 17-40 jak okaze sie o cien gorszy niz posiadany tamron 17-35 z przyjemnoscia pozbede sie tej eLki. I nielubie w ciemno wychwalac szkiel wole sprawdzic osobiscie ot chodzby 35 1,4 L to mydl na 1,4 w porownaniu z sigma 30 na 1,4 .
Bardzo mnie poruszyło to co napisałeś drogi kolego:rolleyes:
Porównanie Canona do Sigmy, hmm... Sigma 30/1,4 to dobre szkło ,ale gdzie "jej" do Canona 35/1,4.
Nie chcę wyjść na mądrale, ale prawdopodobnie masz mało doświadczenia w pracy z tak krótka głębią ostrości, jaką jest niewątpliwie f 1,4.
Nawet u "Mercedesa" zdarzają się wtopy, ale Canon w tym przypadku nie wtopił.
Pozdrawiam.