Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
Ostatnim dylematem jest AF. Obiektyw C18-55 (Kit). Gdy jest ujmijmy to jasno nie ma większych problemów. Wczoraj natomiast miałem okazje robić zdjęcia w zamkniętym pomieszczeniu, ale nie oświetlonym jakoś w wybitnym stopniu. Obiektyw nie bardzo chciał poprawnie ostrzyć. Jeździł po całym zakresie potem ostrzył prawie w dobrym miejscu poczym mijało z 3-4sek i dopiero ostrzył tak jak trzeba. Najgorsze w tym było to, że jak już było naostrzone i chciałem powtórzyć to samo zdjęcie to zaś szukał ostrości mimo, że było ostro. Zdaje sobie sprawe, że to nie jest mercedes wśród obiektywów i domyślam się, że on tak poprostu ma, lecz wole się upewnić.
No niestety, to jest obiektyw za 200pln :-).
Polecam dokupić zewnętrzną lampę ze wspomaganiem AF. Sprawdza się rewelacyjne, u mnie za czasów kiedy używałem jeszcze KITa nawet w kompletnym mroku AF trafiał bez problemów. Spawarka z wbudowanej lampy na niewiele się zdaje.

Cytat Zamieszczone przez bartoszsowa Zobacz posta
bo kita to sie trzeba nauczyć obsługiwać i rozgryźć co i jak
350D ma to do siebie, że AF nie jest jego najmocniejszą stroną. Nie tylko KIT gubi się w ciężkich warunkach oświetleniowych, to samo miałem z ponad 10-razy droższym 17-40L. W 30D było już znacznie lepiej.