Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z czasami w 10D

Domyślnie Problem z czasami w 10D

Witajcie

Wczoraj podczas ślubu zawiódł mnie mój 10D.
    Podczas robienia na AV wiadomo, że czas można "zablokować" na 1/200 lub odblokować i aparat będzie ignorował obecność lampy. W kościele wszystko było OK - czasy rzędu 1/160 - 1/200 i lekkie doświetlanie 1/8-1/16 mocy lampy. Zdjęcia OK. Wychodzimy przed kościół, złota godzina, aparat mierzy 1/1000 - 1/2000. Chcę jednak dopalić cienie na twarzach - właczam lampę, przestawiam na manual. I tu szok - pomimo odblokowania 1/200, nie mogę robić zdjęć z czasami powyżej 1/200 i lampą. Zaznaczam, że tryb manual... Nastawiam 1/2000 chcę doświetlić lampą.. aparat schodzi uparcie na 1/200. Coś nie tak z aparatem, czy o co chodzi?
    EOS 90D (w sumie)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Miałeś włączony HSS na lampie ?

Domyślnie

O kurcze... zabiłeś mnie tym pytaniem.
    Chyba nie do końca rozpracowałem lampę :-? bo nawet nie wiem, o co pytasz... Idę porzebać w ustawieniach - jak znajdę to coś to sprawdzę.
    Ale dziękuję za naprowadzenie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wow! To działa. Wstyd się przyznać, ale nie miałem obcykanej tej funkcji... Dzięki za wyjaśnienie..
    (całe szczęście, że bylem jako trzeci - koleżeńska pomoc ).
    Ostatnio edytowane przez Kraszan ; 22-07-2007 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 90D (w sumie)

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

nie podpinaj lampy do aparatu , rob na brakecie , ja tam problemow nigdy nie mialem

Uprawnienia umieszczania postów