Ja z HandStrap'em mam jeden glowny problem... jak juz wsadze w niego lape, to nie chce mi sie jej wyjmowac przy pionowych kadrach :-) Generalnie polecam oryginal. "Podrobki" jakos mi nie podpasowaly.
Ja z HandStrap'em mam jeden glowny problem... jak juz wsadze w niego lape, to nie chce mi sie jej wyjmowac przy pionowych kadrach :-) Generalnie polecam oryginal. "Podrobki" jakos mi nie podpasowaly.
Grip bedzie uzywany, tylko inaczej, tzn. grip ladnie balansuje aparat przy dlugich obiektywach, bez gripu nie zaczepisz handstrapa (moze jakies udziwnione).
Mozesz dobrze wyregulowac i wtedy wyjecie reki z paska nie bedzie sprawiac klopotow. Poza tym raczej sie nie placze i nie przeszkadza przy zdjeciach pionowych, w przeciwienstwie do standardowego paska, ktory nawet czasem wlezie w kadr, jak sie dobrze postarasz.
Hand strap jest cholernie wygodny, szczegolnie, kiedy robisz zdjecia szybko i na przyklad na wyciagniecie reki. Poza tym, jesli dobrze go sobie wyregulujesz, to moze Ci wisiec na reku praktycznie bez wysilku i w kazdej chwili masz aparat gotowy do robienia zdjec.
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 22-07-2007 o 18:30
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl