Aszu, Twoje teorie sa po prostu smieszne (zeby nie powiedziec zalosne) ...wiec jakiej rakcji sie spodziewales ?Zamieszczone przez Aszu
Moja rada na przyszlosc: najpierw pomysl - pozniej pisz ...po co sie osmieszac?![]()
Aszu, Twoje teorie sa po prostu smieszne (zeby nie powiedziec zalosne) ...wiec jakiej rakcji sie spodziewales ?Zamieszczone przez Aszu
Moja rada na przyszlosc: najpierw pomysl - pozniej pisz ...po co sie osmieszac?![]()
A co powiesz na takie rozumowanie? Plastik 300d przyciąga kurz, więc mniej trafia go na matrycę, bo się klei do obudowy? Fizycznie poprawne. Potrafisz powiedzieć, które ze zjawisk dominuje? Ja nie, a fizykę jednak zdałem (na kilku poziomachZamieszczone przez Aszu
)
Widzialem srebrnego rebela XT (350D) z nowym 18-55 w wersji USM na wystawie... Niestety czasu nie mialem zeby macac i sprawdzac, ale "ULTRASONIC" na froncie rzucalo sie z daleka w oczy...
Podejzewam ze bedzie kilka kitow jak z 300D. Moj czarny nie mial ani usm'a ani grip'a w standardzie.
...
To rzecz jasna celowe dzialanie Canona - taki antykurzowy filtr elektrostatyczny. 10D go nie ma.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Troszeczke chyba poplynalesZamieszczone przez Aszu
Dyskusja toczyla sie na temat aparatow 300D i 350D, a ty starasz sie uogolnic maksymalnie. Troche wyczucia na przyszlosc.
Dobra, popłynąłem.Troszeczke chyba poplynales Dyskusja toczyla sie na temat aparatow 300D i 350D, a ty starasz sie uogolnic maksymalnie. Troche wyczucia na przyszlosc.
Ale i tak wybrałbym 10D.
A co do kurzu...
Jest mi to w kratę, bo mam 10D.
//mj
No nie, zaraz, chwileczkę! Nie wszyscy zajmują się fotografią sportową czy koncertową, a i nawet w tym przypadku do publikacji internetowych (czy małych odbitek) nie bedzie różnicy pomiędzy 350D/20D i 300D/10D w jakości obrazu po obróbce do ISO 800 (ja robię trochę koncertów i w większości przypadków ISO 800 wystarcza). Przykłady zobacz tutaj http://www.pbase.com/arkan69/concert_photo_01 .Po pol roku namietnego pstrykania, prawie kazdy amator wskoczy szczebelek wyzej i ta roznice w ilosci szumow/szybkosci zapisu dostrzeze bez problemu. I co wtedy zmieniac body?To bez sensu jest, lepiej kupic od razu cos szybszego z mniejsza iloscia szumow.
Jeśli ktos ma ograniczony budżet to lepiej kupić 300D i dobre, jasne szkło (np Tamron 28-75), niż 350D i kitowe szkło. Większe ograniczenie dla fotografującego stanowi byle jaki obiektyw, niż trochę gorsze body. Body i tak za jakiś czas pójdzie do wymiany, a dobre szkło jest na lata.
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9