Setka macro pewno będzie równie dobra jak i ta którą mam - światło nieistotne, autofocus na dobrą sprawę ostrzyć w punkt nie musi bo i tak dość mocno się przymyka przysłonę. Chyba że ma inne minusy o których nie wiem.
Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony
Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych
Zastanawiam się czy zdjęcia typu 34 czy 36 w ogóle są interesujące w przypadku reportażu z takich zawodów? Mnie szczerze mówiąc nie ruszają, zamieściłem je tylko po to by pokazać te imprezę z innego kąta, ale z drugiej strony same zdjęcia z panningiem byłyby chyba trochę monotonne...