Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [Wile] Ptaki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Planuje sobie kupic 100/2.8 macro i raczej nie bardzo bedzie on przydatny do takich zdjec a powiedz mi jak sprawuje sie ten Twoj tamron? warto w niego zainwestowac? czytalem juz wiele ale im wiecej czytam to wiekszy mam metlik w glowie
    Setka macro pewno będzie równie dobra jak i ta którą mam - światło nieistotne, autofocus na dobrą sprawę ostrzyć w punkt nie musi bo i tak dość mocno się przymyka przysłonę. Chyba że ma inne minusy o których nie wiem.

Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Bdb paning. Pierwsze próby są najtrudniejsze ale warto dobrze opanowac tą technikę Widac że Ty ją już opanowałeś 30 i 31 są super.
    P.S. Ze swojej strony mogę polecic 70-200 na wyścigi. Robiłem tym szkłem i wyścigi torowe i terenowe, idealnie się nadaje
    Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne 31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
    Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych

Zastanawiam się czy zdjęcia typu 34 czy 36 w ogóle są interesujące w przypadku reportażu z takich zawodów? Mnie szczerze mówiąc nie ruszają, zamieściłem je tylko po to by pokazać te imprezę z innego kąta, ale z drugiej strony same zdjęcia z panningiem byłyby chyba trochę monotonne...
    Ostatnio edytowane przez Wile ; 01-08-2007 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony
    No to juz nie wiem co zrobic to jaki szeroki kat mozna kupic aby byc zadowolonym tak zeby byl ostry jak zyleta a nie mydlo? cholera dlaczego nie ma jednego obiektywu na calym swiecie tylko 1000-ce!
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne 31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
    Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych
    Ja tam się wyrabiam 70-200/4, zwykle i tak przysłony mam rzędu 8, 11 lub wyżej, w zależności od czasu migawki, więc mi tam styka 70-200/4. Jeśli potrzebujeszcze do innych zadań w trudniejszych warunkach to 2,8 jak najbardziej wskazane.
    Dobra nie będę już chwalił że opanowałeś paning itp.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Hi!! moze ktos zrobil jakies nowe foty z koncertu, chetnie zobacze i podyskutuje pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

NO widze ze jednak nikt nigdzie nie byl szkoda !!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Oto kilka pierwszych zdjec z dzisiejszej ptasiej wyprawy, mojej pierwszej zreszta. Komentarze oczywiscie mile widziane. Na zdjeciach kolejno: Rybitwa popielata, Maskonur, dwoch kolejnych sie tylko domyslam - ktos potrafi zidentyfikowac?

39

40

41

42
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Wydaje mi się że na 3 to mewa srebrzysta (czerwona plamka na końcówce dolnej części dzioba i różowawe nogi, cechy odróżniające od bardzo podobnej lecz znacznie mniejszej mewy pospolitej) na 4 młoda mewa srebrzysta chociaż nie jestem tego 100% pewny, na pewno jest to ptak młody. Ogólnie zdjęcia mi sie podobają, ewentualne błędy niech wytkną lepsi ptasiarze ja napewno robię gorsze zdjęcia.
    Pozdrawiam.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

majcz ma 100% rację. To mewa srebrzysta:

A to młode poniżej - tutaj już tylko 90% pewności. Ale zobaczcie na kształt nasady dzioba. Zarysowany tak jaku dorosłej mewy
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Witam,

33 i 37 jak dla mnie są super. Kompozycja po przekątnej dodaje zdjęciom speed-a. Chętnie widziałbym je u siebie na ścianie:smile:
    20 też się b. podoba

Pozdrawiam
    W.
    EOS 50D; 350D; Tokina 12-24, EF 18-55; EF 85/1.8; EF 50/1.8; Sigma 30 1.4, 580 EX II i kilka szkieł m42

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cześć

39 to naprawdę kawałek fajnego foto. Minimalnie uciekająca poza Go głowa może być powodem lekkiej krytyki ale poza tym jest naprawde bardzo ciekawie: kolory OK, dynamika, kadr piękny.

40 OK, widzę, ze maskonury w końcu zaczęly karmić - mnie niestety to ominęło, bo w tym roku sie mocno spóźniły. Zdjęcie poprawne, ale jakoś nie wciąga za bardzo. Ogólnie przyjemnie.

42 ma zadatki na fajną fotografię. Nieźle trafione, dynamiczne i plastyczne. Niestety perspektywa chyba nie ta no i dosyć niekorzystne tło. Suma sumarum - pół na pół.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów