Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: [Wile] Ptaki

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Jeśli chcesz sobie jednorazowo zrobić zdjęcia z jakiegoś koncertu, to próbuj. A jeśli chcesz się zacząć tym zajmować, to łatwiej jest zacząć od małych koncertów, chociażby w knajpach. Oczywiście wszystko jest dużo mniej atrakcyjne, ale lepiej ćwiczyć kadry, pomiar światła itd na takich koncertach niż na tych z prawdziwego zdarzenia. Moim zdaniem.
    oczywiscie nie chcialbym tego robic tylko raz, mam wielu znajomych muzykow i raczej jak nabiore wprawy to bede chcial na pare fotek sie wkrecic tu i tam
    Tak, tylko ja to załatwiam mailowo zazwyczaj, więc po prostu linki podaje
    No to trzeba bedzie tez taki sposob sprawdzic jak to sie bedzie mialo do realiow w Polsce ale chyba beda od razu pytac dla kogo pracuje wiec co im mowic? sciemniac czy mowic ze chce porobic foty dla siebie co moze byc rownoznaczne z dyskwalifikacja w otrzyaniu akredytacji
    ... przy manualu mam pełną kontrolę nad tym co sie dzieje. Długo by o tym pisać, ale głównie chodzi o to że i nad przysłoną i nad czasem masz pełną kontrolę i wiesz czego się spodziewać. Wolę np niedoświetlić niż pozwolić żeby mi aparat dobrał za długi czas. Mi tak jest wygodnie i tak uzyskuję bardziej przewidywalne wyniki, ale z powodzeniam można też robić koncerty na Tv i na Av. Popatrz do galerii Cichego który ostatnio wrzucił świetne zdjęcia z koncertu Aerosmith. Większość, jeśli nie wszystkie, robił w trybie Av z jednakową przysłoną przy tym samym trybie pomiaru światła, a czasy naświetlania wychodziły skrajnie różne. Tyle że to był duży koncert z potężnym oświetleniem, takich jeszcze nie miałem przyjemności robić. Być może wtedy użyłbym jednego z trybów automatycznej ekspozycji.
    No wlasnie, ja chyba sprobuje wszystkie opcje jak oczywiscie dostane akredytacje zobaczymy co mi z tego wyjdzie moze jak cos bedzie godne pokazania to wrzuce do oceny ale jak bedzie totalna poraszka to chyba nie
    Ostatnio edytowane przez titit ; 26-07-2007 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    No to trzeba bedzie tez taki sposob sprawdzic jak to sie bedzie mialo do realiow w Polsce ale chyba beda od razu pytac dla kogo pracuje wiec co im mowic? sciemniac czy mowic ze chce porobic foty dla siebie co moze byc rownoznaczne z dyskwalifikacja w otrzyaniu akredytacji
    Przede wszystkim nie kłam. Ja zwykle mówię że chciałbym zrobić zdjęcia do swojego portfolio, nie ma problemu bym zapłacił za wstęp itd. Troche trzeba wyczuć.
    Ale jak mówiłem, dużo prościej zacząć od małych koncertów gdzie nikt nawet nie będzie patrzył czy coś wnosisz a zespoły masz na wyciągnięcie ręki.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Przede wszystkim nie kłam. Ja zwykle mówię że chciałbym zrobić zdjęcia do swojego portfolio, nie ma problemu bym zapłacił za wstęp itd. Troche trzeba wyczuć.
    Ale jak mówiłem, dużo prościej zacząć od małych koncertów gdzie nikt nawet nie będzie patrzył czy coś wnosisz a zespoły masz na wyciągnięcie ręki.
    Dokładnie tak jak mówi kolega. Ja też zaczynałem robić foty po barach czy małych klubach, a obecnie jestem na imprezach większego kalibru. Z tą różnicą ,że teraz mam za plecami agencje prasową Ale wcześniej zaczynałem od zera i liczyłem na ludzką przychylność.
    pucha i grucha

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Oczywiscie ze nie mam zamiaru klamac ale na 99,999% zawsze dostane odpowiedz na NIE wiec jednym wyjsciem jest tak jak sugerujesz zaczac od malych kameralnych koncertow lub wrecz wystepow disco-relax i pozniej zalapac sie do jakiejs agencji choc to na pewno jest mega trudne bo przeciez konkurencja jest wielka !! albo poprostu sciemniac
    Cytat Zamieszczone przez Scream
    obecnie jestem na imprezach większego kalibru. Z tą różnicą ,że teraz mam za plecami agencje prasową
    Jak juz wspomnialem o agencji i kolega tez sie pochwalil to moze naswietlisz mi jak do tak owej agencji mozna sie zalapac a przynajmniej czy istnieje cos takiego jak niezalezny reporter badz fotograf bo nie ukrywam jest to spewnoscia fajna fucha

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Jak juz wspomnialem o agencji i kolega tez sie pochwalil to moze naswietlisz mi jak do tak owej agencji mozna sie zalapac a przynajmniej czy istnieje cos takiego jak niezalezny reporter badz fotograf bo nie ukrywam jest to spewnoscia fajna fucha
    Zależy na co sie nastawiasz. Jeżeli na zyski to od zera jest b. ciężko się wbić, a tym bardziej uderzyć do większej agencji. Póki co na tym nie zarabiam, tzn. w umowie oczywiście jest o tym, że za zdjęcia dostaję wynagrodzenie, ale to są naprawde groszowe sprawy. Koncentruję się raczej na zbieraniu doświadczenia i akredytacji Nie ukrywam,że dzięki temu,iż mam papier jest dużo łatwiej.

Ja znalazłem sobie taką niewielką agencję, dopiero zaczynającą swoją działalność. Dali kiedyś ogłoszenie w necie, to sie zgłosiłem. Wysłałem trochę zdjęć, spodobały sie i tak oto mam papierek,dzięki któremu wiele drzwi stoi otworem
    pucha i grucha

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Zależy na co sie nastawiasz. Jeżeli na zyski to od zera jest b. ciężko się wbić, a tym bardziej uderzyć do większej agencji. Póki co na tym nie zarabiam, tzn. w umowie oczywiście jest o tym, że za zdjęcia dostaję wynagrodzenie, ale to są naprawde groszowe sprawy.
    Nie nastawiam sie na zarobek, chcialbym wlasnie nabrac jakiegos doswiadczenia w robieniu zdjec tego typu a oczywiscie jak bedzie mozliwosc zarobienia paru groszy to nie bede mial nic przeciwko
    Koncentruję się raczej na zbieraniu doświadczenia i akredytacji Nie ukrywam,że dzięki temu,iż mam papier jest dużo łatwiej.
    Zbierasz akredytacje? Nowe hobby?
    Ja znalazłem sobie taką niewielką agencję, dopiero zaczynającą swoją działalność. Dali kiedyś ogłoszenie w necie, to sie zgłosiłem. Wysłałem trochę zdjęć, spodobały sie i tak oto mam papierek,dzięki któremu wiele drzwi stoi otworem
    No to bede musial tez poszperac w sieci i moze cos znajde w sumie do odwaznym swiat nalezy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Kolejny:

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Uprawnienia umieszczania postów