Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: [Wile] Ptaki

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Jeśli chcesz sobie jednorazowo zrobić zdjęcia z jakiegoś koncertu, to próbuj. A jeśli chcesz się zacząć tym zajmować, to łatwiej jest zacząć od małych koncertów, chociażby w knajpach. Oczywiście wszystko jest dużo mniej atrakcyjne, ale lepiej ćwiczyć kadry, pomiar światła itd na takich koncertach niż na tych z prawdziwego zdarzenia. Moim zdaniem.
    oczywiscie nie chcialbym tego robic tylko raz, mam wielu znajomych muzykow i raczej jak nabiore wprawy to bede chcial na pare fotek sie wkrecic tu i tam
    Tak, tylko ja to załatwiam mailowo zazwyczaj, więc po prostu linki podaje
    No to trzeba bedzie tez taki sposob sprawdzic jak to sie bedzie mialo do realiow w Polsce ale chyba beda od razu pytac dla kogo pracuje wiec co im mowic? sciemniac czy mowic ze chce porobic foty dla siebie co moze byc rownoznaczne z dyskwalifikacja w otrzyaniu akredytacji
    ... przy manualu mam pełną kontrolę nad tym co sie dzieje. Długo by o tym pisać, ale głównie chodzi o to że i nad przysłoną i nad czasem masz pełną kontrolę i wiesz czego się spodziewać. Wolę np niedoświetlić niż pozwolić żeby mi aparat dobrał za długi czas. Mi tak jest wygodnie i tak uzyskuję bardziej przewidywalne wyniki, ale z powodzeniam można też robić koncerty na Tv i na Av. Popatrz do galerii Cichego który ostatnio wrzucił świetne zdjęcia z koncertu Aerosmith. Większość, jeśli nie wszystkie, robił w trybie Av z jednakową przysłoną przy tym samym trybie pomiaru światła, a czasy naświetlania wychodziły skrajnie różne. Tyle że to był duży koncert z potężnym oświetleniem, takich jeszcze nie miałem przyjemności robić. Być może wtedy użyłbym jednego z trybów automatycznej ekspozycji.
    No wlasnie, ja chyba sprobuje wszystkie opcje jak oczywiscie dostane akredytacje zobaczymy co mi z tego wyjdzie moze jak cos bedzie godne pokazania to wrzuce do oceny ale jak bedzie totalna poraszka to chyba nie
    Ostatnio edytowane przez titit ; 26-07-2007 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uprawnienia umieszczania postów