Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: canon 70-200 f4 L czy sigma apo dg 70-300

wredniak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowask8 Zobacz posta
    pytanie konstrukcyjne L nie posiada mocowania statywowego
    jak to nie posiada jak posiada, tylko trzeba dokupic (niestety nie jest to bardzo tanie) ale apo dg 70-300 tez nie ma w zestawie.
    (Canon Tripod Mount Ring A (W) f/ EF 70-200/4, EF 300/4L, & EF 400/5.6L w 2006 roku za 113$)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miałem ową sigmę kilka razy wypożyczoną. miałem ją nawet kupować. ale kupiłem L
    Sigma do tych 200 mm nie jet zła, ładnie rysuje o ile trafi AF tam gdzie chcemy. głośna i powolna, obraca się i wysuwa, do tego nie najlepsze światło. ale żyć się da. 70-200 f/4 L za to szybka, ostra, zawsze trafia i z lepszym światłem. po za tym obudowa z metalu a nie plastik. nic nie lata, nic nie klekocze. czerwony pasek do czegoś zobowiązuje ale sigma też taki ma
    I am FX

Zablokowany

Domyślnie

Elka jest błyskawiczna i nieomylna. To szkło niemal doskonałe. Małe na jak na swoje możliwości i bardzo precyzyjne.

Sigma daje znośny rezultat przy fotografii statycznej. W akcji leży jak długa. Z tak marnym AF nie ma co szukać w dynamicznej fotografii.

Wniosek - zależy do jakich celów.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    oba są niezłe i porównywalne, wybór to rzecz gustu... jak chcesz świrować zawodowca kup sobie elke a jak chcesz czasem walnąć jakiegoś ptaszka lub sąsiadkę przez okno jak sie przebiera to kup sigmę ma więcej mm, aczkolwiek onanistyczna cześć użytkowników zdecydowanie doradzi S-eLke
    Zamilcz bo nie wiesz co czynisz, a raczej prawisz
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu

Domyślnie

Tylko eLka - przy tele sprawny (szybki i pewny) AF jak dla mnie ma decydujace znaczenie. Dłuzsza ogniskowa Ci nie pomoze, jak AF nie trafi w punkt.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Tylko eLka - przy tele sprawny (szybki i pewny) AF jak dla mnie ma decydujace znaczenie. Dłuzsza ogniskowa Ci nie pomoze, jak AF nie trafi w punkt.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowask8 Zobacz posta
    czyli odłozyc troche wiecej "pieniądza" i kupic L ok
    Warto dolozyc, a jesli nie boisz sie kupic uzywanego szkla na ebay.com to wyjdzie cie duzo duzo taniej niz na allegro.
    Ja nie pierwszy raz zaryzykowalem i w przypadku 70-200 rowniez nie zaluje ;-)

Pozdrawiam
    Pawel,
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów