Pokaż wyniki od 1 do 10 z 208

Wątek: E-TTL II FAQ. Jak działa nowy system i czego wymaga...

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No to widze ze to w sumie o mnie, trzeba by cos napisac...

Cytat Zamieszczone przez szwayko
    Troche głupot sie tutaj od Ciebie naczytalem.
    Tak? Gdzie? Zadam przykladow!

Na jakiej podstawie piszesz o nowych algorytmach pomiarow i skad masz te info. Pracujesz w Canonie, tworzyles te algorytmy? Bo jak na razie zagadka jest sam E-TTL w zaleznosci od wlaczonego pomiaru swiatla w body.
    Dla niektorych jest zagadka jak to sie dzieje ze nie mozna kadrowac na ekraniku, wiec... W sieci jest naprawde wszystko ladnie opisane. Wystarczy poszukac.

Skoro czytales to pewnie to (albo przynajmniej jedno):
    http://canon-board.info/showpost.php...06&postcount=1
    http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=57

W obu wyraznie odsylam do zrodla informacji:
    http://cps.canon-europe.com/articles...ticleId=100262

A tam jak byk pisze co i jak... 3/4 tego tekstu to lopatologiczne wyjasnienie tego co tam napisali pracownicy Canona, ktorzy o tym wszystkim wiedza pewnie wiecej od wszystkich na forum razem wzietych, wiec... Ja naprawde nie biore tego co tu pisze z powietrza i nie wymyslam sobie w/g wlasnych obserwacji co jak powinno byc. Jesli juz to obserwacjami staram sie udowodnic to co napisal Canon tu czy tam. Nie bede kolejny raz przepisywal zdania po zadniu zeby Ci udowodnic gdzie co napisalem i jak sie to do tego OFICJALNEGO tekstu odnosi...

Zeby daleko nie szukac. Jego tezy, ktore uwazam za niepewne:
    >Nawet bez informacji o odległości z obiektywu system E-TTL II daje dużo >lepsze wyniki niż E-TTL
    Zaraz zaraz? Jakie aparaty? Czy ty wogole pracowales nieco dluzej jak godzine z puszka z e-ttl'em II? Moja propozycja... Idz najpierw kup puszke albo ja pozycz na dluzej jak masz gdzie, pobaw sie i potestuj. Potem bedziemy polemizowac i porownywac. Narazie to starasz sie mi udowodnic glopote porownujac piernik do wiatraka, jablka do pomaranczy i nie do konca wiadomo na co liczysz...

Licz sie z tym, ze na tym forum jest cala masa ludzi ktorzy przesiedli sie z jednego na drugie odczuwajac wyrazna poprawe, wiec nie wiem co tak naprawde sie starasz NAM udowodnic...

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Bójcie się Boga!!!! Jak Kuchatek znowu się tego naczyta to się zacznie WYMIATANIE!!!!
    A Nowy Rok miał się tak fajnie zacząć...
    Nie myslalem, ze beda mna straszyc na forum... Ale dobrze choc ze nie male dzieci

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Przyznam, że na to właśnie liczę
    No i jak ja mam wam dogodzic?

Nawet gdybym chcial robic dokladne porownania to jedna puszka jaka mam niestety to bedzie tylko nedzna symulacja i udawanie (choc nadal w miare odzwierciedli prawde)... Jak mi sie uda zorganizowac jakiegos "starocia" i czas to moze... A jak nie to posymulujemy
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 02-01-2006 o 17:55
    ...

Uprawnienia umieszczania postów