Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: [świstak]

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Co do głębi ostrości to polecam ten link, nie wiem czy jest jakiś inny po polsku: http://www.dofmaster.com/dofjs.html. Tu możesz w prosty sposób sprawdzić jak przysłona, ogniskowa oraz odległość od obiektu wpływają na głębię i jakiej głębi w danych warunkach można się spodziewać. Przy okazji podaje też odległość hiperfokalną, na temat której możesz poczytać w archiwum tego forum.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

jak juz koledzy napisali pstrykaj dalej duzo fotek , ciesz sie kolorami , ale tylko te najciekawsze , te c uwazasz ze sa godne pokazania umieszczaj ,
    nie rob na sile zdjec !! nie ma sensu , te ostatnie nic soba nie prezentuje , porozmawiaj z nia czy by Ci nie chciala pozowac , a w rewanzu dasz jej fotki i juz mozesz zdobyc mloda modelke
    co do ptaszkow , to juz nawet nie wspomne

Dopiero zaczyna

Domyślnie [swist] wietnam, turystycznie

pare fotek z wietnamu, akurat trafilem w to dosc egzotyczne miejsce by zarowno pozwiedzac okolice jak i spotkac sie z "przodkami"
    zdjecia z kita, wiec w nocy i na dluzszych ogniskowych troch kulaly, ale patrzac na specyfike tego, co lubie fotografowac zbieram na 24-105 f4L
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

odnosze tylko wrazenie ze af przestalo mi trafiac i ten tubus z przednia soczewka, ktorym ustawia sie ostrosc na manualu rusza sie troche bardziej niz kiedys, jak sprawdzic czy nie mam przypadkiem ff/bf?

pozdrawiam serdecznie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    KRK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świstak Zobacz posta
    jak sprawdzic czy nie mam przypadkiem ff/bf?
    Lepiej nie sprawdzac - mozna popasc w paranoje (mowie z doswiadczenia, a z pewnoscia niejeden forumowicz mnie poprze).

Zamiast tego lepiej zajac sie robieniem zdjec Osobiscie podoba mi sie Twoj styl: nie boisz sie ekperymentowac, a przy tym baczny z Ciebie obserwator. Masz zaciecie i zywa radosc z fotografowania, a to chyba najbardziej sie liczy!

Powodzenia na kolejnych fotograficznych eskapadach!

EOS 350D :: PowerShot G3
    EF-S 10-22mm :: EF-S 17-85mm :: EF 70-200mm f4L :: EF 50mm 1.8 II :: Tamron 19-35mm :: EF-S 18-55mm II
    420EX + StoFen :: Velbon Sherpa 750R
    waflar.deviantart.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiecej zdjec:
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

wszystkie fotki oprocz ostatniej to wreszcie upragnione 24-105 troche na zdjeciu z radiem kabel wlazl w pierwszy plan ale nie bylo jak tego przeskoczyc zeby sensownie skadrowac i zachowac efekt, wiec bede musial to hcyba kiedys photoshopem poprawic
    Ostatnio edytowane przez świstak ; 06-09-2007 o 19:02

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Przyjemny wątek, zdjecia coraz lepsze, wiele ciekawych spostrzeżeń a jeśli zdjecia mogą mówić to wyróżnia mi się tu nr 2. - Brawo! Ta fotka w porównaniu z innymi to niezła "plotkara" - udeżająco przemawiająca. ;-) Oby tak dalej, powodzenia!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

11 jest fajna dał bym w B&W i pokontarstował, 22-ciekawa , pozostałe to nic nadzwyczajnego normalne fotki, mowa o pierwszej serii

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

2 super, 6byloby niezle gdyby nie rozmazane twarze
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiecej

chcialem cos nierozpraszajacego na tapete - efekt powyzej

pozdrawiam serdecznie i czekam na wasze komentarze i krytyke

Dopiero zaczyna

Domyślnie [świstak] różnorodnie dość

gdzie jest opcja edycji? chciałbym zmienić tytuł wątku, co by był bardziej pasujący

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów