troche juz nazbieralo mi sie klatek, wiec pomyslalem ze cos wrzuce. dopiero zaczynam zabawe ze zdjeciami, wczesniej pomagalem kolegom w obrobce w ps, ale sam aparatu w dloni nie dzierzylem, takze konstruktywne komentarze i opinie mile widziane
troche niechronologicznie ale trudno
wszystkie zdjecia na kitowym szkle 18-55 ef-s, niestety na razie nie mam kasy na nic drozszego, sam zakup lustrzanki byl dosc impulsywny bo trafila mi sie dobra oferta, a zbieralem na cos lepszego, wiec pomyslalem ze jesli kupie aparat taniej i wczesniej to najwyzej reszte zestawu dokupie pozniej i nie bede mial wszystkiego na raz
na poczatek link do flickra http://flickr.com/photos/swist
a dalej zdjecia
1.
proba podjecia tematu nieba, mnie osobiscie podoba sie kolorystyka, choc dol bylem zmuszony obciac - byly tam grzbiety budynkow, okna mam na polnocny zachod takze wieczorne niebo wyglada tu niesamowicie
2.
3.
4.
5.
2, 3,4 i 5 - na Barbakanie jest masa wróbli i są one niesamowicie odważne, wiec postanowilem sprobowac focenia ptakow i bardzo mi sie to spodobalo, dwojka moglaby miec nieco wiecej u gory, ale niestety zdjecie bylo zrobione horyzontalnie i wiecej po prostu nie dalo sie wyciac (wszytkie te zdjecia to cropy)
6.
strasznie spodobalo mi sie to jak wygladali facet i kopernik razem, niestety zupelnie polozylem sprawe ostrosci (to jedno z pierwszych zdjec w ogole) ni to na manualu ni to af nie moglem ustawic fokusa tak jak chcialem
7.
strasznie podobaja mi sie pustostany, ten stoi naprzeciw biblioteki UW
8.
to zdjecie zrobilem podczas czerwcowej fali upalow, fontanna na Tamka jest jednym z przyjemniejszych miejsc w centrum warszawy
9.
strasznie fajnie wygladaja czerwone swiatla na niebieskim samochodzie
10.
ten pan bawil sie ze swoja coreczka na placu zabaw w parku saskim. niestety na kilkadziesiat klatek nie udalo mi sie na zadnym ujac obojga, wiec zostawilem sobie to jedno zdjecie z samym tatusiem
11.
ta dziewczynka spotkana z mama wieczorem na nowym miescie byla strasznie otwarta na aparat, nie bala sie go i zachowywala niesamowicie naturalnie w jego obecnosci, strasznie szkoda ze tylko minelismy sie na ulicy
12.
jestem wielkim fanem kotow, niestety nie mam swojego, a w szkle zabraklo jasnosci i dlugosci
13.
calosc opiera sie na dwuznacznosci slowa "bike", niestety zabraklo troche zdjecia z lewej strony, crop