Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 114

Wątek: EF 200mm f/2.8L II USM czy 70-200/4L USM??

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mario.. masz racje.. 200/2.8 bije na glowe Sigme.. ale bije tez na glowe 70-200/4L ;-)
    Nie wiem.. czytasz wybiorczo i olewasz to co ci piszemy o Sigmie? ;-)

Bywalec
    Miasto
    New York

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario
    EF24-70/2.8, zachorowalem na to cacko, mam narazie tylko 23-135 ze stabilizatorem i 50/1.8
    to mamy dokladnie te same zachcianki, tylko u mnie potrwa to pewnie dluzej niz dwa miesiace.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    naprawde wielu potwierdza ze Tamron 28-75 2.8 (ten ktorego ja mam) w niczym nie ustepuje tej Lce
    jest jednak mala ale jak dla mnie znaczaca roznica 28 a 24 jak dla mnie to duzo, mialem obiektyw 24mm a teraz mam 28mm i placze (
    jezeli chodzi o jakosc i cene to pewnie masz racje tamron ok 270-300$, Lka 1200$, warto? no nie wiem, moze wrto kupic tego tamrona, a za roznice 20-35mm 2.8 L (ok500$ i jeszcze mi zostanie na waciki ) tylko ze nic na temat tego obiektywu nie wiem dobry jest ( nie tamron a canon 20-35mm L)?
    pozdrawiam
    piotrkula

EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
    Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
    VG-10, SpeedLite 540EZ

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrkula
    jezeli chodzi o jakosc i cene to pewnie masz racje tamron ok 270-300$, Lka 1200$, warto? no nie wiem, moze wrto kupic tego tamrona, a za roznice 20-35mm 2.8 L
    Warto, a za roznice Tamron 17-35/2.8-4 Di LD 8) - o tego szerokiego Tamrona spytaj Czachy czy warto (cena rowniez ok 500$ chyba?), bo ja sie uparlem na Sigme 15-30 z powodu cropa by miec szeroki kat ... a tymczasowo chyba potrzymam sobie 18-55 Canona (tego EF-S ale spilowanego, wlasnie mam go do testow z 10D od Tommiego) jako namiastke szerokiego kata.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

15-30 mialem.. i chcialem kupic 2gi raz.. ale aberacje mnie odstraszyly... Strasznie ciezko sie Sigma fotografuje gdy ma sie w kadrze jasne zrodla swiatla.. np. okna

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie jakos nie odstraszaja . Dlatego ze bedzie uzywana dosc rzadko... i przy tych kilku rzadkoch fotkach mozna troche nad PS posleczec . Napisz ty lepiej o tym szerokim Tamronie :P

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A bo ja wiem co o nim pisac.. Niby jak 17-40L.. tylko na brzegach troche gozej...
    Mam ten obiektyw na zasadzie "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi...." ;-) Nie jest zly.. ale mysle o L'ce albo 12-24

Bywalec
    Miasto
    New York

Domyślnie

i tak to wlasnie jest z tymi tamronami sigmami i innymi kundlami, nie zebym kogos obrazal, daleki od tego jestem, ale taka prawda ze tamron dobry ale na brzegach gorszy, sigma dobra ale aberacje itd.. i wszyscy chwala co maja bo Lka potwornie droga, tak sobie mysle ze poczekam troche dluzej i nazbieram na orginal canona.

dzieki Czacha za szczera wypowiedz na temat tego tamrona, poza tym ja nie cierpie az tak bardzo na brak "szerokosci", w mojej lustrzance nie ma przelicznika

jeszcze sobie poszukam czegos wiecej na temat tego tamrona 28-75, nic zlego o nim jeszcze nie slyszalem, a tak glupio rezygnowac z niego bez powodu, musze jakiegos haka znalezc
    pozdrawiam
    piotrkula

EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
    Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
    VG-10, SpeedLite 540EZ

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrkula
    i tak to wlasnie jest z tymi tamronami sigmami i innymi kundlami, nie zebym kogos obrazal, daleki od tego jestem, ale taka prawda ze tamron dobry ale na brzegach gorszy, sigma dobra ale aberacje itd.. i wszyscy chwala co maja bo Lka potwornie droga
    Klocilbym sie. Mojego Tamrona w ogole kundlem bym nie nazwal :P . Wcale nie jest to dla mnie zlo konieczne bo Lka w tym zakresie droga... on jest (dla mnie) rownie dobry jak Lka. Nie ma problemow przy pelnej dziurze. Nie ma problemow przy brzegach. Bardzo dobra jakosc, sliczna GO jak dla mnie. Im dluzej go uzywam tym bardziej kocham a wad jeszcze nie zauwazylem (70-210 jest wolniejszy ciut i troche bardziej mydlany - wiec juz jakies wady ma).

nic zlego o nim jeszcze nie slyszalem
    Ja tez nie... a sie troche naszukalem odpowiednich obiektywow przed zakupem...

musze jakiegos haka znalezc
    Ot dlugo szukac... ukradnij chwyt Nikoniarzy, ktorzy na wszelkie porownania systemowe mowia "bo to nie Nikon" ... ty mozesz powiedziec "bo to nie Lka"

Domyślnie sigma!!

musz przyznać się do błędu.Psioczylem na Sigme tak naprawde nie znając tych obiektywów
    Wczoraj dostalem na testy sigme 12-24. SWIETNA!!
    silnik HSM to czysta poezja.
    co myslicie o zestawie Sigma 24-70/2.8 EX Aspherical DG DF D i Sigma 70-200/2.8 APO EX HSM D
    za 5 tys mam dwa rewelacyjne obiektywy no i to światło!!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

za 5tys? co tak drogo? 24-70 kosztuje ok. 1600zl .. a 70-200 ok. 3tys .... nijak mi to 5 nie wychodzi ;-)

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów