Jurek, cytując siebie: mnie nie interesuje "problem ogólny" który tak mądrze opisujesz, ale to, że "u wszystkich kolegów działa a u mnie nie".
Jurek, cytując siebie: mnie nie interesuje "problem ogólny" który tak mądrze opisujesz, ale to, że "u wszystkich kolegów działa a u mnie nie".
W gre wchodzi 1400zl... wiec tak - chcialoby mi sie :PZamieszczone przez muflon
A z tym tez nie problem... bierzemy besta (taki jeden fotografujacy prawnik z Warszawy, kto zna ten wie 8) ) i juz on im spokojnie nagada 8) .Zamieszczone przez muflon
No widzisz, w tym właśnie problem. Bo większość ludzi nie ma czasu ani/lub ochoty na walkę z papierkami - np ja.Zamieszczone przez Vitez
...ani znajomego prawnikaZamieszczone przez Vitez
Zadanie serwisu to usunięcie usterki - jeśli uszkodzony jest filtr, to wymienia się filtr, jeśli spust, to spust, jeśli spalony scalak - to całą płytkę (bo taki jest niestety part number) - czy to w ramach gwarancji, czy nie. A już za samą sugestię wymiany całej matrycy przy zarysowanym tylko filtrze, moim zdaniem faceta powinno się na rynku w dyby zakuć :-)
Nie zaliczylbym ciebie do "wiekszosc ludzi" . I wiekszosc ludzi to gdy w gre wchodzi oszczednosc 1400zl na pewno uganialaby sie za papierkami... a tobie mozemy tylko pozazdroscic zasobow finansowychZamieszczone przez muflon
.
Moment moment.. To nie jest kwestia "zasobów finansowych", ale podejścia. Moja główna zasada w życiu to "take it easy"Zamieszczone przez Vitez
Ktoś mądry mi kiedyś powiedział, że najdłużej żyją ci, którzy się nie denerwują ;-) I dlatego czasem wolę odpuścic niż się wkurzać.
No tak, ale kwestia odpuszczenia sobie 1400zl tylko dlatego ze trzeba pare telefonow wykonac i pare papierkow wypelnic to juz jest kwestia zasobow finansowych - czy stac kogos na to by sobie tyle forsy odpuscic czy nie 8) .Zamieszczone przez muflon
Mozna sobie odpuszczac nerwy, obelgi, glupie teksty, ludzi ktorych nie lubimy itp itd, ale odpuszczanie sobie konkretnej kwoty to jest jednak dokladnie kwestia zasobnosci kieszeni - czy wyceniamy wlasne nerwy wlasnie na dana kwote.
Ja rowniez nie cierpie papierkow, babrania sie itp i np wole przeplacic kilkaset zl dla TiPa niz np wozic sie z naprawa gwarancyjna do USA i drzec o clo na wysylany, naprawiany sprzet...
ale 1400zl to nawet dla mnie, mimo moich ostatnich dosc porzadnych zakupow - zdecydowanie kwota warta babrania sie bo nie stac mnie by taka kwota tylko z powodu mojego lenistwa przeszla mi kolo nosa... to tak jakby zwitek dolarow lezal na ulicy a ty mowisz "e, nie chce mi sie schylac bo i tak mam pelne kieszenie"![]()
http://canon-board.info/viewtopic.php?p=32202#32202
Koledzy wątek o zasobności portfela został wyodrębniony i przeniesiony. Link powyżej. :wink:
//mj
Byłem szybszySkasuj jeszcze posta powyżej (i te trzy). Dokleiłem go do drugiego wątku.
Edit: znowu brak dograniaNic nie dotykam, zrób z tym porzadek.
tutaj: http://ghonis2.ho8.com/rebelmod.html jest opisane jak ten filtr usunac, zeby robic zdjecia w IRZamieszczone przez king_nothing
Pozdr,
Piotr