Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Wymiana filtra w 20d - obalamy mity

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jurek, cytując siebie: mnie nie interesuje "problem ogólny" który tak mądrze opisujesz, ale to, że "u wszystkich kolegów działa a u mnie nie".

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Wymiana filtra w 20d - obalamy mity

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Chciałoby Ci się walczyć z urzędem konsumenckim, papierami itp?
    W gre wchodzi 1400zl... wiec tak - chcialoby mi sie :P

Chłe chłe.. to nie zapomnij jeszcze wziąć prawnika ;-)
    A z tym tez nie problem... bierzemy besta (taki jeden fotografujacy prawnik z Warszawy, kto zna ten wie 8) ) i juz on im spokojnie nagada 8) .

Miasto
    Zürich

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Chciałoby Ci się walczyć z urzędem konsumenckim, papierami itp?
    . W gre wchodzi 1400zl... wiec tak - chcialoby mi sie :P
    No widzisz, w tym właśnie problem. Bo większość ludzi nie ma czasu ani/lub ochoty na walkę z papierkami - np ja.
    Chłe chłe.. to nie zapomnij jeszcze wziąć prawnika ;-)
    A z tym tez nie problem... bierzemy besta (taki jeden fotografujacy prawnik z Warszawy, kto zna ten wie 8) ) i juz on im spokojnie nagada 8) .
    ...ani znajomego prawnika

Zadanie serwisu to usunięcie usterki - jeśli uszkodzony jest filtr, to wymienia się filtr, jeśli spust, to spust, jeśli spalony scalak - to całą płytkę (bo taki jest niestety part number) - czy to w ramach gwarancji, czy nie. A już za samą sugestię wymiany całej matrycy przy zarysowanym tylko filtrze, moim zdaniem faceta powinno się na rynku w dyby zakuć :-)

Miasto
    Warszawa

No widzisz, w tym właśnie problem. Bo większość ludzi nie ma czasu ani/lub ochoty na walkę z papierkami - np ja.
    Nie zaliczylbym ciebie do "wiekszosc ludzi" . I wiekszosc ludzi to gdy w gre wchodzi oszczednosc 1400zl na pewno uganialaby sie za papierkami... a tobie mozemy tylko pozazdroscic zasobow finansowych .

Miasto
    Zürich

Nie zaliczylbym ciebie do "wiekszosc ludzi" . I wiekszosc ludzi to gdy w gre wchodzi oszczednosc 1400zl na pewno uganialaby sie za papierkami... a tobie mozemy tylko pozazdroscic zasobow finansowych .
    Moment moment.. To nie jest kwestia "zasobów finansowych", ale podejścia. Moja główna zasada w życiu to "take it easy" Ktoś mądry mi kiedyś powiedział, że najdłużej żyją ci, którzy się nie denerwują ;-) I dlatego czasem wolę odpuścic niż się wkurzać.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Muflon, tylko żeby się sprzedawcy nie dowiedzieli. Od dziś będziesz w przesyłkach odbierał cegły.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

I dlatego czasem wolę odpuścic niż się wkurzać.
    No tak, ale kwestia odpuszczenia sobie 1400zl tylko dlatego ze trzeba pare telefonow wykonac i pare papierkow wypelnic to juz jest kwestia zasobow finansowych - czy stac kogos na to by sobie tyle forsy odpuscic czy nie 8) .
    Mozna sobie odpuszczac nerwy, obelgi, glupie teksty, ludzi ktorych nie lubimy itp itd, ale odpuszczanie sobie konkretnej kwoty to jest jednak dokladnie kwestia zasobnosci kieszeni - czy wyceniamy wlasne nerwy wlasnie na dana kwote.

Ja rowniez nie cierpie papierkow, babrania sie itp i np wole przeplacic kilkaset zl dla TiPa niz np wozic sie z naprawa gwarancyjna do USA i drzec o clo na wysylany, naprawiany sprzet...
    ale 1400zl to nawet dla mnie, mimo moich ostatnich dosc porzadnych zakupow - zdecydowanie kwota warta babrania sie bo nie stac mnie by taka kwota tylko z powodu mojego lenistwa przeszla mi kolo nosa... to tak jakby zwitek dolarow lezal na ulicy a ty mowisz "e, nie chce mi sie schylac bo i tak mam pelne kieszenie"

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

http://canon-board.info/viewtopic.php?p=32202#32202

Koledzy wątek o zasobności portfela został wyodrębniony i przeniesiony. Link powyżej. :wink:
    //mj

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Byłem szybszy Skasuj jeszcze posta powyżej (i te trzy). Dokleiłem go do drugiego wątku.

Edit: znowu brak dogrania Nic nie dotykam, zrób z tym porzadek.

Coś już napisał Awatar piotr.23
    Miasto
    Krakow

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    No to fakt, napewno obsluga byla milsza kiedy oddawalem aparat do naprawy gwarancyjnej, ale mysle ze wazniejszy jest sam fakt ze da sie wymienic SAM FILTR, jakby sie serwis nie krzywil jest to mozliwe.
    tutaj: http://ghonis2.ho8.com/rebelmod.html jest opisane jak ten filtr usunac, zeby robic zdjecia w IR

Pozdr,
    Piotr

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów