Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 187

Wątek: Dyski twarde - opinie.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rutyn Zobacz posta
    W najnowszym chip-ie jest test dysków twardych. Mogę zeskanować dla zainteresowanych. Miejsca 1-4 dla SATA dla WD, no i 60 miesięcy gwarancji. Zawsze po tym okresie można na nowszy dysk przejść.
    I w ramach gwarancji zwracają też dane?

rutyn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    I w ramach gwarancji zwracają też dane?
    Może się kiedyś doczekamy

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Przerobiłem padanie dysków każdej firmy (przez jakieś 15 lat)
    i uważam, że wszystkie firmy robią dyski na podobnym poziomie (gdyby było inaczej te gorsze firmy by upadły)
    Z niecierpliwością czekam na SSD mam nadzieję, że nie mając części mechanicznych będą mniej awaryjne
    A moje osobiste dane trzymam na podpinanych dyskach i na płytach CD lub DVD

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

http://www.benchmark.pl/artykuly/tes...ATA_250GB.html
    tu jest test (choć małych) dysków.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.benchmark.pl/artykuly/tes...A_250GB-8.html

Najbardziej interesujące są wyniki
    I teraz: albo bierzemy superwydajnego Seagate, który terkocze niczym wiertarka
    albo całkiem niezłego Samsunga, który jest cichy..

Pewnie zależy od tego, kto ma jakie priorytety
    Ostatnio edytowane przez dentharg ; 20-07-2007 o 09:16 Powód: Automerged Doublepost
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak,jako administrator.Nie mam porobionych żadnych dodatkowych kont.A może problemem jest to,że mam dyski ATA?
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Wtrącę się i ja do tego wątku, od 4 lat mam 2 barakudy sata 120G w strippingu na asusie a7n8x z bartonem 2,5XP i nic sie z nimi nigdy nie działo i nie dzieje, mam świadomość, że kiedyś któraś z nich padnie i będzie lipa, dlatego dokupiłem też samsunga 200G na ata i tam trzymam kopie ważnych dokumentów, poza tym na bieżąco zrzucam ważne rzeczy na płytki, myślę że takie rozwiązanie w przypadku domowego używania kompa jest wystarczająco bezpieczne. Co do trwałości dysków to zawsze stawiałem na seagate, ale z własnego doświadczenia wiem, że padają tak jak wszystkie dyski, mi padła barakuda 3 40Gb po 5 latach pracy, poza tym wszystkie inne chodziły i chodzą do tej pory bezproblemowo, a jest ich jeszcze kilkanaście, bo jeśli składałem kompy dla znajomych to właśnie na tych dyskach. Ktoś pisał o cichej pracy samsunga - prawda, mój samsung 200G chodzi cicho jak myszka, barakudy świszczą jak wiertarki. Wszystko ma swoje wady i zalety, dyski też.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Ktoś pisał o cichej pracy samsunga - prawda, mój samsung 200G chodzi cicho jak myszka, barakudy świszczą jak wiertarki. Wszystko ma swoje wady i zalety, dyski też.
    Ja nie słyszę za bardzo dysków pracujących w obudowie - zagłuszają je 3 wiatraki chłodzące ją

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja kupiłem 3 tygodnie temu barracude 10 250/16MB. Jest na bank cichsza od starego Maxtora 80GB.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moja pokrętna metoda - kopie na 4 dyskach (1 przestrzeń robocza i 3 archiwalne), plus 1 dysk zewnętrzny (archiwum). Każdy materiał dopełnia do objętości DVD. Przy wypełnieniu pojemności - następuje wypalenie 4 DVD (płytki różnych producentów ). 2 DVD wędrują w różne miejsca poza lokalizację, 2 zostają - 1 ma status archiwum, 1 ma status roboczy - można z niego czytać.
    Z 1 DVD co idzie poza lokalizację tworzony jest bliźniaczy zasób zdjęciowy na innym dysku lokalnym i następnym dysku zewnętrznym oraz na dwóch udziałach (AES) na dużej macierzy (>60TB) RAID.

Od taśm trzymam się z daleka, nigdy ich nie lubiłem.
    PS. Wykorzystywane dyski WD, Seagate, Maxtor, Fujitsu, IBM
    Rozmiary 80GB, 120GB, 250GB, 300GB, 320GB, 500GB
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 20-07-2007 o 15:26

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Oj, ale te 4 wewnetrzne dyski (zakladam ze to cos w rodzaju 4-way mirror) to juz troche paranoja :-). Choc ten pomysl z dodatkowa kopia na pracowym raidzie... hmmm ;-)

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów