i stalo sie, zamowilem Maxtor OneTouch IV Plus 500 GB, zobaczymy co w nim drzemie.
i stalo sie, zamowilem Maxtor OneTouch IV Plus 500 GB, zobaczymy co w nim drzemie.
Moja CaroLina
znajomy (fotograf) używa dysków zewnętrznych tej firmy jest bardzo zadowolony ...
KanoTechnologies
np. Maxtor pisze na stronie ze FW ma przepustowosc 43 MB/s a USB 2.0 33 MB/s
Moja CaroLina
Wnioskuję, że eSATA będzie dużo szybsza od USB oraz FW.Będzie wolniejsze. Dużo wolniejsze. eSATA to nic innego jak SATA tylko od razu z zasilaniem.
Szybkość USB 2.0 i FireWire jest bardzo porównywalna (480 i 400 Mbps).
PS.
Dysku jeszcze nie kupiłem - pierwszeństwo ma 100 macro ;D
witam
wybaczcie ze się podepnę ale mam pytanko - kumpel przyniósł mi dysk SATA który strasznie głośno chocdzi - jakby talerze były lużne i się ruszały i czasem on kręci a czasem nie kręci.. czy jest możliwosc naprawy lub jakas dziagnoza - chyba nie upadł dysk
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
ja kupiłem coś takiego:
http://allegro.pl/item347748427_dysk...esata_usb.html
fajnie pyrka, obudowa nieźle chłodzi - dysk po skopiowaniu 100gb z płytek miał temp. 36 stopni. systemowy jest cieplejszy mimo że ma pasywne chłodzenie - 42 stopnie. do tego zaczął mulić strasznie - podczas kopiowania plików muzyka mi przycina, a winda się uruchamia kilka minut. chyba czas na backup wszystkiego i wymianę dysku. no chyba że format pomoże![]()
format dziś robię, więc pewnie pomoże. dzięki za radę![]()