Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Oprogramowanie do 20D-same klopoty.

tomeczek007
    Guest

Domyślnie Oprogramowanie do 20D-same klopoty.

Witam Wszystkich! Po zakupie 20 okazalo sie ze beda problemy z programami dolaczonymi na plytach. Po prostu zupelnie sie na tym nie znam. Czy moglby mi ktos wytlumaczyc do czego sa przeznaczone poszczegolne programy(poza PS). Oczywiscie, prosze tez o pomoc w kwesti poruszanie sie w tych programach, moze istnieja jakies opisy po polsku(?) , a moze nie korzystacie z tych programow bo nie ma takiej potrzeby. Bede wdzieczny za kazde info w tej sprawie.I prosze piszcie takim jezykiem bym zrozumial, w kompach jestem zielony. Dzieki.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przecież do programów jest instrukcja... A problem, jakiego softu używać, jest regularnie poruszany na forum. Wystarczy poszukać.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Oprogramowanie do 20D-same klopoty.

Cytat Zamieszczone przez tomeczek007
    I prosze piszcie takim jezykiem bym zrozumial, w kompach jestem zielony. Dzieki.
    Takim wlasnie jezykiem napisany jest EOS DIGITAL Software Instruction Manual.
    W jezyku polskim - nie mamy, ale moze jakas dobra dusza zeskanuje?
    W jezyku angielskim -w downloadzie masz link do ogolnoswiatowego zbioru instrukcji Canona.

tomeczek007
    Guest

Domyślnie

Mimo wszystko- dziekuje. Troszke poprzegladalem forum i niewiele jest w tym temacie. Jedno co mnie zastanowilo to; czy najpierw trzeba zainstalowac wszystkie programy a nastepnie podlaczyc aparat? Bo ja zrobilem odwrotnie. I jeszcze jedno: gro osob w ogole nie uzywa tych programow-w tym wypadku czym zgrywacie RAWy? A jeszcze jedno przestancie z krytykowaniem osob ktore nie sa biegle w temacie. pozdro

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

co do problemów z softem i systemem windows ujme to tak:
    kumpel podlaczyl aparat przed instalacją softu (nie wiem czy tu tkwi problem, raczej watpie) nie dało sie zgrywać raw'ów z karty w aparacie pod kontrolą win xp pl.,
    ja sam bawiąc sie w niemczech 20d wogóle nie instalowałem softu canona tylko podłaczałem go do kompa raw'y szły bez problemów system win xp de.

u kumpla 'zlikwidowałem' problem przełączając tryb transferu plików z 'domyślnego' na ten drugi i było już ok.

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uprawnienia umieszczania postów