o hoho ! chwilkę mnie na forum nie było, a nieźle mi się po tyłku dostało :wink:
Zwłaszcza nieomylny kolega Vitez poddał krytyce moje intelektualne starania - mniemam, że wałsnie tak zrobiłeś - podpiąłeś wszystkie szkła Canona do TC i upewniłeś się, ze nie pasują.
OK, ale do rzeczy:
1) popełniłem błąd![]()
2) wy też nie do końca macie rację![]()
Nie zauważyłem że TC canona ma wypustkę. Pozostałe TC jej nie mają i wszystko da się podpiąć (ale przezornie się zastanowię:wink: ). Na photozone.de na przykład można znaleźć opis 85/1.8 podsdpiętego do TC
![]()
Kavoo - twoja lista to lista obiektywów współpracujących, a nie podpinalnych. Dowiedziałem się (a jakże - takie dyskusje kształcą!) o tym , że są dwa rodzaje obiektywów Canona - old style barrel i new barrel. Do "new barrel" pasują TC Canona, do pozostałych Canona nie ale w większości TC innych producentów.
3) cała ta dyskusja jest mało istotna, bo kto wywali 300$ na TC z manual focus - to tylko taka ciekawostka była 8) w istocie lista kavoo jest jedyną, którą praktycznie należy rozpatrywać (co nie jednakże ma nic wspólnego z moim poprzednim postem :P )
Dla ogólnej zgody i poszerzenia horyzontów polecam lekturę
tej przydługiej strony a zwłaszcza części dotyczącej TC.
pozdrawiam