Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 123

Wątek: Zeiss Planar 50mm 1.4L?

Domyślnie

A tu sample... jak dla mnie - całkiem do przyjęcia!
    SAMPLE ZEISS 50mm ZE
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak uważasz... C/Y na pewno nie będzie gorszy optycznie ale komfort użytkowania już nie ten... Moja wina - powinienem napisać że ZE 50mm jest WZGLĘDNIE tani.
    Bo tak rzeczywiście jest. Lepszy stosunek cena/jakość ma tylko dużo tańszy Sigmalux. No i AF(?) też ma...
    Ja chyba ostatecznie sprzedam Sigmaluxa i w stałkach pójdę tylko w manuale... AF dla mnie może być, może go nie być - bez znaczenia.
    A Zeiss ma znaczenie! Zeissa nie może nie być!
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 02-06-2010 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Domyślnie

Pare sampli ode mnie ze 100% cropami bez ostrzenia. Szkla do C/Y to fantastyczne obiektywy(podobnie jak nowe ze/zf). Teraz sie przymierzam do Planar 85mm z c/y; rowniez fantastyczne szklo. Wiecej sampli i z innych szkiel c/y u mnie na flickr

f/1.4 reszta

f/2.8

Domyślnie

co a plastyka!!! crop czy pelna klatka?

Domyślnie

olac af, sigma i canon f1,4 nawet lezec kolo niego nie powinny. kiedys sie na niego pokusze.
    gdzie mozna zobaczyc fotki na cropie? na optycznych tylko jakies flaszki sa na ktorych niewiele widac

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Tylko czy te nowe Zeissy to jeszcze prawdziwe Zeissy? Nie są przypadkiem zaprojektowane i wykonane przez Cosinę, przyklejającą tylko logo Zeissa, do którego prawa zakupili?
    5DMKII

Domyślnie

Planar 50mm 1.4, Distagon 25mm 2.8 to 100% te same szkła. 85mm 1.4, 100mm f/2; 21mm 2.8 nawet poprawione! ale wciąż te same konstrukcje; w końcu te szkła były produkowane jednoczasowo w Niemczech i Japonii(dokladnie te same konstrukcje optyczne).
    Jedyna nowa konstrukcja jaka znam jest 35/2 i to bardzo udana.
    Cosina tak naprawde odswieza w dobrej wersji te konstrukcje i po 30 latach dalej zachwycaja

Co do zdjec na cropie to jasne mozna na flickr i roznych forach znalezc wiele przykladow
    Moje 4 zdjecie to jakies 50% orginalu w zasadzie jak w oly

Domyślnie

Jeszcze tylko dodam, ze nie polecam Planara 50/1.7 i Distagona 28 2.8. Oba obiektyw nie sa bardzo ostre oraz planar ma paskudny bokeh w porownaniu do wersji 1.4, za ktora duzo lepiej sie rozejrzec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    olac af, sigma i canon f1,4 nawet lezec kolo niego nie powinny./.../
    Dlatego niedługo Sigmalux idzie do ludzi... ale najpierw 35mm f/2,0 ZE a dopiero potem wymiana 50-ki
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Domyślnie

A ja sie szykuje na przyjecie Planara MM 85mm 1.4 Za ok 2 tyg bedzie u mnie
    Potem tylko Distagon 35 1.4 i mam szklarnie jaka chcialem
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 05-06-2010 o 12:17 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów