Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Zeiss Planar 50mm 1.4L?

Mieszany widok

Domyślnie

Sam dawno Planarka nie uzywalem, odkad mam Distagona 1.4/35 to moje glowne szklo; a odkad mam Rokkora 58/1.2 to tez nie bardzo chce sie mi je wyciagac, aczkolwiek do pewnych zastosowan to niesamowite szklo, najbardziej je lubie na f2-2.8, wtedy ma fantastyczny pazur, aczkolwiek moja sztuka od f1.4 jest juz bdb

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    ... a odkad mam Rokkora 58/1.2 ...
    Piszesz o powyzszym obiektywie i wczesniej o paru innych ciekawych, dlatego mam pytanie do Ciebie czy moze spotkales sie z 50mm/1.2 Pentax-a lub cos o nim slyszales? A moze ktos inny z tym pracowal?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Piszesz o powyzszym obiektywie i wczesniej o paru innych ciekawych, dlatego mam pytanie do Ciebie czy moze spotkales sie z 50mm/1.2 Pentax-a lub cos o nim slyszales? A moze ktos inny z tym pracowal?
    Slyszalem, nie mialem. A z ciekawosci czemu konkretnie o ten pytasz?
    btw kilka fotek z rokkora jestna moim flickr; szklo na 1.2 jest ostrzejsze niz jakiekolwiek inne ktore mialem w 0okolicach 50 ze swiatlem 1.4...w dodatku fantastyczny miekki bokeh od ok f1.4, fajna "plastyka" i swietna korekcja aberacji + to ze jest jasniejszy sporo od szkiel 1.4 - wyszlo m od 1/2 do 1/3ev w zaleznosci od obiektywu

Uprawnienia umieszczania postów