oddam do kalibracji
oddam do kalibracji
Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB
Kolego gwozdzt najpierw trzeba czytac ze zrozumieniem.
jak mozna zauwazyc Marciusz_c zapytal mnie "...W stopce widzę u Ciebie kita i to pewnie jego testowałeś. Nie zdziwiłbym się gdyby szkło za kilka stówek miało ff/bf. Pomyśl co będzie jak kupisz lepsze szkła np elki.
Wiec mu odpisalem ze w takim przypadku oddam do kalibracji body z obiketywami L
rzeczywiście, nie sposób tego nie przeoczyć... zwłaszcza, że post Mariusza jest ostatni na poprzedniej stronie, a Twój pierwszy na bieżącej...
Na przyszłość więc, zamiast się wymądrzać, zacznij stosować cytaty
![]()
Wiem , ze to dzial dla poczatkujacych ale zanim zadasz takie pytanie , poczytaj co to jest IS kiedy sie go stosuje i kiedy sie nie stosuje (napewno jest w instrukcji) .
Skoro aparat masz na statywie, to jaki jest sens dokladania dodatkowo stabilizacje? Tym bardziej , ze to raczej nie wskazane.
Tak. jak radzi Ci tutaj szeroko grono - korzystaj z pogody i rob zdjecia! Kitem makro nie zrobisz, w plenerze bedziesz uzywac zapewne wiekszej glebi ostrosci i moge sie zalozyc ze nawet jakbys mial na linijkach przeklamanie 0.2 mm to nie zauwazysz tego na fotach.
Pociesze Cie ze kiedys tez mialem takie jazdy z BF i FF, i to przez czytanie tutaj podobnych postow jak twoj. Na szczescie mozna sie z tego wyleczyc.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
zabieram sie za kuracje odwykowa![]()