Pokaż wyniki od 1 do 10 z 74

Wątek: Obiektyw makro.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jestem posiadaczem Canona 100/2.8 (hong kong - Kea-Photo). Zastanawialem sie EF-S 60mm Macro - ostre - piekne - testy super. Zaczalem dlugo i duzo czytac na temat tych 2 no i padlo na 100 Canona (Cena niewiele weksza niz EF-S 60mm). Poniewaz (narazie) mam Kit'a oraz sigme ten obiektyw to bajka. Fotki zyletowate, szybki (nie wiem nawet jak to porownac w stosunku do "pozostalych" moich szkielek) poprostu naciskasz i jest - nawet sie nie zastanawiasz kiedy ostrosc zlapana. Ten obiektyw ma Przelacznik - lapie ostrosc od 30 w nieskonczonosc i od 40 w nieskonczonosc. Jesli focisz "widoczki" lub ludzi (poeknie sie od tego naddaje) to polecam przelaczac tylko pamietaj zeby przelaczyc z powrotem. W ten weekend zabralem to szkielko na wypad do Regents Park'u po testach i tym wszystkim co sie naczytalem spodziewalem sie sietnego szkla - mylilem sie - szkolo okazalo sie lepsze niz myslalem. motylki sie dobrze fotografowalo natomiast "pszczolki" i temu podobne spi******ja tak szybko ze nie zdazysz nacisnac spustu. Cierpliwosci trzeba. Jesli chcesz dobrze zbudowane (solidne - czujesz ze cos trzymasz) NIE WYSYWAJACE sie szkielko - wybor jest tylko 1 - canon 100/2.8 Macro. Aczkolwiek EF-S jest godnym rywalem i mozna sie zastanowic nad jego kupnem. Oczywiscie zaraz sie posypia tematy ze nie podepniesz fo Full Frame ale jesli nie chcesz przechodzic na system FF (tak jak ja) to zawsze 2 szklo do rozpatrzenia.
    Edit:
    Lampa sie przydaje (czasami nawet bardzo)
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 18-07-2007 o 09:29

Uprawnienia umieszczania postów