Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Korpusy FD - dokladnosc pomiaru itp.

Mieszany widok

Miasto
    Kraków

Domyślnie

OM3Ti - padla migawka. Serwis w Hamburgu naprawil... po kliku miesiacach padlo. Poniewaz to bylo w czasach wysokich oplat celnych darowalem sobie reklamacje i dalsze naprawy. Ale OM1 i OM2 nigdy mnie nie zawiodly.
    Do T70 powoli sie przyzwyczajam, miedzy nim a olkami jest przepasc w kulturze pracy ale da sie wytrzymac, film cz-b wyszedl ladnie naswietlony. Zakladam wiec slajd i testuje dalej.
    I wiem jedno... jeszcze kiedys sobie kupie w pieknym stanie OM1 , tak do macania :-)

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

T-70 parę razy "pomacałem" i wydał mi się całkiem klawym sprzętem:-D
    Dysponuję natomiast takim canonowskim wynalazkiem pt. Canon EF-M, czyli EOS-em bez AF i TTL błysku. Też klawa rzecz, aczkolwiek sprzęcik jest mało znany i stanowczo niedoceniany. Ogólnie dobrze wyposażony korpus, ale ma też spore braki- nie można podpiąć wężyka i brak podglądu GO. Ale, jak sie weźmie optykę nie-EF, to podgląd GO jest w "czasie rzeczywistym" . Mimo tego parę razy brałem go na wczasy ze względu na mała masę. Zauważyłem też, że robię na nim ostrzejsze zdjęcia, niż na EOS-650, co jest moim zdaniem związane z jedną z jego "wad" okazujących się w efekcie niesamowitą zaletą:
    korpus ma spore opóźnienie wyzwolenia migawki i długi zanik obrazu z powodu ślamazarnego ruchu lustra, ale to powolne działanie lustra daje i odczuwalnie, i widocze w efektach zdjęciowych mniejsze wstrząsy!

Uprawnienia umieszczania postów