Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Problem z A80

Mieszany widok

elajza
    Guest

Domyślnie duzy problemik z power shot a80

siedze sobie w stanach i zepsul mi sie monitor- nie wiem co sie dzieje ale nie robi ale nic nie pokazuje w monitorze, ktory z reszta jest czarny i nawet jak robie zdjecie i w puszczam je do kopa nic- czarosc- nie wiem co robic- czy go naprawic co kosztuje ok 300 $ czy kupic cos nowego- porsze o jakas pomoc- thx :-)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Raczej niewarto ładować 300$ w naprawę aparatu wartego ok. 150$.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

astrorek
    Guest

Domyślnie

Myślę że należy kupić Canona IXUS-a 50.

rakosraf
    Guest

Domyślnie Problem z A80

Witam! Jestem nowy na forum więc jakby co nie krzyczcie ;-)

Mam problem z moim wysłużonym 3 letnim A80. Coraz częściej po włączeniu aparacika na wyświetlaczu mam cały rozmazany obraz (takie rozmycie najczęściej jasne barwy), na początku było tak, że jak nie chciał zaskoczyć to robiłem zdjęcia z wizjera i zdjęcia wychodziły w miarę OK. Ostatnio jednak jeśli na wyświetlaczu mam rozmyty obraz to i zdjęcie też takie potrafi wyjsc choć nie zawsze (wrzucam taką fotke i mniej więcej taki wygląda obraz na wyświetlaczu) Najbardziej wkurza mnie to, że nie dzieje się to cały czas ale coraz częściej a nie chciałbym zostać bez aparatu w najmniej oczekiwanym momencie. Może macie pomysł co może szwankować, ewentualnie ile naprawa i czy warto to naprawiać...?

Pozdrawiam
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...005da0d80.html
    Ostatnio edytowane przez rakosraf ; 17-07-2007 o 09:42

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyglada to na uszkodzenie matrycy. Jezeli tak jest, to serwis Canona dokona darmowej naprawy. Przeslij (lub zanies; nie wiem skad jestes) aparat do serwisu w Warszawie na ul. Żytnią do bezplatnej ekspertyzy. Jezeli to matryca, to bedziesz musial niestety troche poczekac. Ale naprawia aparat na swoj koszt.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek_j Zobacz posta
    ...serwis Canona dokona darmowej naprawy...
    ...Ale naprawia aparat na swoj koszt.
    Nie wiem, skąd kolega bierze takie informacje, ale to jest bzdura! Aparat jest już po gwarancji więc i każda naprawa jest płatna. Canon niestety to nie fundacja charytatywna.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie wiem, skąd kolega bierze takie informacje, ale to jest bzdura! Aparat jest już po gwarancji więc i każda naprawa jest płatna. Canon niestety to nie fundacja charytatywna.
    Nie chce mi się tego szukać na Canon Polska bo już z 15 razy było na CB :
    Wadliwa seria PowerShotów AXX ma schrzanione matryce - wada wyłazi na wierzch po jakimś czasie - bla bla bla (...) jeżeli to ta seria, to wymieniamy matrycę za free.

rakosraf
    Guest

Domyślnie dokładnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie chce mi się tego szukać na Canon Polska bo już z 15 razy było na CB :
    Dokładnie tak jest, dzisiaj moja A80 jedzie do serwisu a, że jest to "stety-niestety" ta seria to naprawa za free

rakosraf
    Guest

Domyślnie

Dzięki za pomoc podzwoniłem, poczytałem i chyba to rzeczywiście matryca.
    Ale to, że naprawa za free to mnie bardzo zdziwiło in plus oczywiście...

Pozdrawiam i zamykam temat.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzwoniłem do Canona o A70 w którym stało się tak samo i dowiedziałem się że zrobią darmową wycenę co do konieczności wymiany części :-) a decyzja należy do właściciela sprzętu.Ja swój naprawiłem w Krakowie na ul.Czapskich 1 uważam w dobrej cenie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów