Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: [Veene2] Packshoty

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wiec dlaczego udziwniac od razu przy pierwszym podejsciu?
    Jak pierwszy raz robisz i ty i modelka zdjecia portretowe to rob klasycznie, z normalnej perspektywy, w rownomiernym oswietleniu, prawie ze 'legitymacyjne'. Jak takie beda ci dobrze wychodzic (kadr, ostrosc, miny modelki) to dopiero zacznij "ahtyzmowac" czyli kombinacje z perspektywa, kolorystyka, cieniami, tlem itp.
    No ale ja naprawde czasem Cie Vitez nie rozumiem.... zawsze mowisz zeby zaczynac od "podstaw" a powiedz czy Ty tez tak robiles? Nie kusilo Cie zeby zaszalec? A mozesz powiedz z czystym sumieniem ze Ty masz te "legitymacyjne" opanowane na 100? A jednak "ahtyzmowac" zaczales

Co do foty to brakuje ostrosci, szczegolnie na oczach i twarzy a to portret mial byc
    Druga sprawa juz wymieniona przez kolegow... mina modelki, domyslam sie ze mial byc jakas zamyslona i patrzaca w "nicosc"

Poza tym niepodoba mi sie reka modelki przyklejona do krawedzi kadru
    podpis...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SimOn!
    No ale ja naprawde czasem Cie Vitez nie rozumiem.... zawsze mowisz zeby zaczynac od "podstaw" a powiedz czy Ty tez tak robiles? Nie kusilo Cie zeby zaszalec? A mozesz powiedz z czystym sumieniem ze Ty masz te "legitymacyjne" opanowane na 100? A jednak "ahtyzmowac" zaczales
    Tak, nie, nie (nic nie mam opanowane na 100%) , nie (nie zaczynam ahtyzmowac, pstrykam fotki do szuflady glownie)... ale cieszy mnie ze w dalszej wypowiedzi wrociles do tematu watku, bo nie o mnie tu powinnismy rozmawiac, a tego typu wycieczki personalne nie najlepiej swiadcza o Tobie .

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tak, nie, nie (nic nie mam opanowane na 100%) , nie (nie zaczynam ahtyzmowac, pstrykam fotki do szuflady glownie)... ale cieszy mnie ze w dalszej wypowiedzi wrociles do tematu watku, bo nie o mnie tu powinnismy rozmawiac, a tego typu wycieczki personalne nie najlepiej swiadcza o Tobie .
    A mi sie jednak wydaje ze fotografia jest sztuka a nie rzemiosłem... bez eksperymentow nic by nie powstalo... poza tym nie trzeba konczyc kursow, szkol i opanowywac "podstawowych ujec" by robic ciekawe i porywajace fotografie. Intuicja, wyczucie i i takie tam rozne... sie tez przydaja

Vitez powiedz mi co Ty piszac ze robisz fotki do szuflady chciales powiedziec bo jakos nie lapie? Ze jak do szuflady to nie wazne jakie one sa, ze nie wolno o nich mowic?
    A to okreslenie ahtyzmowac? Tez nie bardzo wiem co ma znaczyc?
    Ze jak ktos napisze wiersz to jest grafoman, a jak zrobi fote inna niz kanon to co ahtyzta :-?
    Inna sprawwa, ze wycieczek personalnych nie robilem, tylko zwyczajnie odniosłem sie do Twoich uwag, i wypowiedzialem wlasne zdanie na temat rad jakie udzieliles autorowi watku.
    podpis...

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dubrovnik

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

heh ... Dubrovnik piekne miasto... fotka fajna ale nie oddaje klimatu tego miasta z piaskowca....
    S45 user

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [Veene2] Packshoty

Hej,

Zaczalem wlasnie swoja przygode z packshotami. Mam do Was prosbe, zebyscie poradzili mi jak to zdjecie poprawic. Jak ustawic lampy, moze cos a propos obrobki... To moja pierwsza taka proba, a zalezy mi na jak najlepszych zdjeciach, bo jak sie spisze, to moze jakas kaska splynie na nowy sprzet

Domyślnie

Po pierwsze, leci trochę w prawo, a po drugie, poustawiaj poza kadrem czarne kartony po bokach butelki, odbiją się w niej i zarysują kontur, nie będzie zlewała się z tłem.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów