Pora zaczac zbierac "razy" i sie czegos nauczyc
1. Weekend majowy - Alpy![]()
Pora zaczac zbierac "razy" i sie czegos nauczyc
1. Weekend majowy - Alpy![]()
Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 02-07-2006 o 18:54
Zdjęcie jako takie może być. Jak to mówią - pocztówkowe. Trochę przeszkadza mi to drzewo po prawej, albo usunąć, albo trochę szerzej i dać w całości. Wydaje mi się również, że trochę brak ostrości.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
A mi się wydaje ze drzewo po prawej jest potrzebne bo zamyka i odrobinę równoważy kadr. Stok po lewej jest dość monotonny ale razem z drzewem kieruje wzrok w głąb kadru, ku odległym szczytom.
Generalnie zdjęcie - widokówka - ok, ale może szczyty zbyt odległe a może tylko trochę całość "mało alpejska". Alpy wielkie góry a tu widoczek taki bardziej tatrzański.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Szczyt w srodku kadru, oswietlony przez slonce ma 3250 mnpm. Ale niech bedzie, ze to Tatry:-PZamieszczone przez Zigi
Oczywiscie z samej gory to byly dopiero widoki. Ale ciezko sie jezdzi z taka "cegla" na stoku. Moglby mi sie wbic obiektyw w kregoslup, gdybym sie przewrocil
No dobra - kotka wrzuce wieczorem :grin:Zamieszczone przez Vitez
Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 18-05-2006 o 07:03
Wiesz ja nie zarzucam Ci że zdjęcie jest robione u nas tylko piszę iż nie widać w nim potęgi gór.Zamieszczone przez Veene2
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Kicia zwie sie Daphne![]()
Juz widze ze te kolorki jakies nie halo... No coz - u mnie na monitorze sa zywsze![]()
Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 18-05-2006 o 18:13
1.
Takie cos poczynilem niedawnoTroche twarz moglaby byc lepiej doswietlona...
No światełko takie sobie, ostrośc taka sobie, cantralne umiejscowienie modelki w kadrze też nie pomaga. Hmm... nie jest najlepiej. Nastepnym razem modelke w bok i dopalić lampą dla wyrownania kontrastów. pozdr.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..