Czy ktoś używa Canona IXUS 950 IS ? Jak się sprawdza ? Potrzebuję kompakta by był w domu pod ręką i nie wiem na co się zdecydować![]()
Czy ktoś używa Canona IXUS 950 IS ? Jak się sprawdza ? Potrzebuję kompakta by był w domu pod ręką i nie wiem na co się zdecydować![]()
Ja sobie ciagle strzylem zabki na jakies ixusy ale chyba w koncu stanie na S5 IS. Cena spadnie do rozsadnych 1500zl a takiego zooma ze stabilizacja, USM i stopka na lampe bardziej potrzebuje ja i moja dziewczyna![]()
Kwestia poziomu wymagan co do wielkosci. Moje: ma sie zmiescic do torebki (takiej standardowej a nie na jedna karte kredytowa), plecaczka, reklamowki, w pokrowcu biodrowym. Takie co sie mieszcza w kieszeni koszuli czy tylniej kieszeni spodni latwo upuscic, uszkodzic, zgubic
. S5 brakuje tylko RAW ale przeboleje.
Aparacik zamówiony . Mam nadzieję , że spełni moje oczekiwania![]()
Jak przyjdzie to napisz coś o nim, po przetestowaniu. W sumie przydałby mi się jakaś nowa pstrykawka do zabrania na budowę, bo ta którą mam jest mocno niedzisiejsza, a sieciowym recenzjom nie do końca wierzę.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Oczywiście napiszę![]()
Aparacik po pierwszych testach
Jakosć wykonania bez zarzutu . Mały, zgrabny, metalowy kompakcik , mieszczący się w kieszeni .
Duży i czytelny LCD .
Jakosć fotek ( jak na kompakt ) bardzo dobra , automatyka pracuje tak jak należy, czyli w większości sytuacji zdjęciowych , foty naświetlone prawidłowo i to zarówno w świetle słonecznym jak i błyskowym . 95% fotek nadaje się do bezpośredniego druku .
Szumy akceptowalne do iso 800 , na 1600 od biedy 10x15 można zrobić .
Przykładowa fota wykonana aparacikiem ( celowo uchycone pełne odbicie światła oraz cienie drzew )
.
.
.
edit: I najważniejsze - aparat żonie się podoba![]()