Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Canon IXUS 950 IS

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do tytanu to nawet on sie rysuje, bransoleta w moim zegarku po 4 latach użytkowania dość mocno się zrysowała, a zegarek nie należał do tanich.
    Zaś wracając do aparatu czy jest on w stanie zrobić zdjęcie w ciemnym pomieszczeniu które nadawałoby się do wydruku 10x15 i nie było widać ziarnistości.
    Zastanawiam sie jaki aparat kupić i rozważam S5, ixusa 950 i 860(szeroki kąt). S5 praktycznie chciałem brać ale wyczytałem o kruchej optyce i o praktykach canona że jak pada stabilizacja nawet po paru dniach od zakupu to liczą sobie ponad 400 zł w serwisie.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal1984 Zobacz posta
    Co do tytanu to nawet on sie rysuje, bransoleta w moim zegarku po 4 latach użytkowania dość mocno się zrysowała, a zegarek nie należał do tanich.
    Zaś wracając do aparatu czy jest on w stanie zrobić zdjęcie w ciemnym pomieszczeniu które nadawałoby się do wydruku 10x15 i nie było widać ziarnistości.
    Zastanawiam sie jaki aparat kupić i rozważam S5, ixusa 950 i 860(szeroki kąt). S5 praktycznie chciałem brać ale wyczytałem o kruchej optyce i o praktykach canona że jak pada stabilizacja nawet po paru dniach od zakupu to liczą sobie ponad 400 zł w serwisie.
    10x15 to bez problemów , jednak tylko z lampą . Akceptowalne szumy są do max iso 400 ( zastanawiam się po co w tym aparacie iso 800 i 1600 )

Nuclear
    Guest

Domyślnie

Tomasz1972 mógłbym cię prosić o więcej zdjęć, zastanawiam się nad kupnem tego aparatu, bardzo by mi w tym pomogły jakieś przykładowe zdjęcia zrobione tym aparatem w nocy.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nuclear Zobacz posta
    Tomasz1972 mógłbym cię prosić o więcej zdjęć, zastanawiam się nad kupnem tego aparatu, bardzo by mi w tym pomogły jakieś przykładowe zdjęcia zrobione tym aparatem w nocy.

Co rozumiesz przez noc ?

Nuclear
    Guest

Domyślnie

Dosyć ciemne pomieszczenie, + jakieś słabe światło,

grz123
    Guest

Domyślnie

siemka jak by ktos mógł mi przesłac polska instrukcje do Canon IXUS 950 IS to był bym ogromnie wdzieczny na adres Grzegorzniczyporuk@interia.eu z góry dziekuje!!!!pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Automatyka Ixusa wydaje sie, ze 'zdaje sobie sprawe' z istnienia wyzszych czulosci i stabilizatora obrazu. Powershot chyba po prostu nie 'wyciaga' takiego ISO i blyska. Ixus ogranicza uzycie lampy na rzecz rejestracji swiatla zastanego. Wybierz sobie jakis mniej automatyczny tryb, np. P i recznie wlacz lampe (jak juz chcesz blyskac) oraz zmniejsz wartosc czulosci. To powinno dac lepsze rezultaty pod wzgledem jakosci technicznej zdjecia, aczkolwiek ja osobiscie bardziej lubie zdjecia wykonywane z jak najmniejszym udzialem lampy, przynajmniej nie jako glowne zrodlo oswietlenia, nawet, jesli to troszke sie negatywnie odbija na jakosci.
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 04-03-2008 o 15:26
    .

Coś już napisał
    Miasto
    Chicago, IL

Domyślnie

Z tego co widze to IXUS zawsze daje ci wysokie ISO. Sprawdz w ustawieniach czy nie masz wybranego trybu "Hi ISO" zamiast "Auto ISO". Jesli dobrze pamietam to zmiana powinna byc na "strzalce w gore". Mozesz tez sprobowac przywrocic ustawinenia fabryczne i wtedy zrobic fotki. Robilem tymi apratami duzo zdjec w pomieszczeniu i nigdy w trybie auto nie poszedl powyzej ISO200.

Tedi27
    Guest

Domyślnie

Witam mam pytanko co do tego aparatu (Ixus 950Is), chodzi o to ,że na niektórych zdjeciach widoczne są mocno zaciemnione rogi (efekt. zwany winietowaniem), próbowałem przy różnych ustawieniach i głównie pojawiają sie ciemne rogi przy zdjęciach robionych w pomieszczeniach lub np. w trybie makro, najbardziej zaciemniony jest prawy dolny róg, choć przy zrobieniu ok 500 fotek inne rogi tez niejednokrotnie są zaciemnione. Myśle nad oddaniem go do sklepu i wybraniu czegoś innego, jest to moja 5 cyfrówka i nigdy wczesniej nie miałem podobnego problemu, Proszę o odpowiedź i jakiekolwiek uwagi.
    Pozdrawiam i z góry dziękuje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tedi27 Zobacz posta
    Witam mam pytanko co do tego aparatu (Ixus 950Is)
    Nie pisz w trzech miejscach na raz - to nie jest mile widziane. W tym wątku piszesz w odpowiednim miejscu i wystarczy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów