Jak przyjdzie to napisz coś o nim, po przetestowaniu. W sumie przydałby mi się jakaś nowa pstrykawka do zabrania na budowę, bo ta którą mam jest mocno niedzisiejsza, a sieciowym recenzjom nie do końca wierzę.
Jak przyjdzie to napisz coś o nim, po przetestowaniu. W sumie przydałby mi się jakaś nowa pstrykawka do zabrania na budowę, bo ta którą mam jest mocno niedzisiejsza, a sieciowym recenzjom nie do końca wierzę.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Oczywiście napiszę![]()
Aparacik po pierwszych testach
Jakosć wykonania bez zarzutu . Mały, zgrabny, metalowy kompakcik , mieszczący się w kieszeni .
Duży i czytelny LCD .
Jakosć fotek ( jak na kompakt ) bardzo dobra , automatyka pracuje tak jak należy, czyli w większości sytuacji zdjęciowych , foty naświetlone prawidłowo i to zarówno w świetle słonecznym jak i błyskowym . 95% fotek nadaje się do bezpośredniego druku .
Szumy akceptowalne do iso 800 , na 1600 od biedy 10x15 można zrobić .
Przykładowa fota wykonana aparacikiem ( celowo uchycone pełne odbicie światła oraz cienie drzew )
.
.
.
edit: I najważniejsze - aparat żonie się podoba![]()
Nawet nawet ta fotka pod względem jakościwym... Moja kobieta też chce sobie kupić aparacik, i napewno będzie to ixus (wygląd jej się podoba) tylko za cholere nie mogę jej dokładnie powiedzieć czy 850is, czy 900Ti czy ten właśnie 950is... Na dpreview są recenzje tych 2 pierwszych i w zasadzie łeb w łeb, tego 950is jeszcze nie ma bo to za świeży aparat i w necie recenzji żadnych... Różnica w cenach minimalna więc w zasadzie każdy jest możliwy do kupienia... Może mógłby mi ktoś pomóc... Będe wdzięczny (i moja dziewczyna też)
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach
wczoraj zakupiłem ten aparacik. dostałem do niego polską instrukcję (książeczka licząca 32 strony) ale nie dostałem żadnej płyty cd w zestawie ??? a książeczka nie jest szczegółową instrukcją... z tego co mi sie wydaje to powinienem dostac jeszcze cd ze szczegółową instrukcją... czy mam racje ???
Powinieneś dostać zapakowany pakiecik z gwarancją , instrukcjami podstawowymi ( kilka ksiażeczek w róznych językach ) oraz dwie płyty , jedną z oprogramowaniem, a drugą z pełnymi wersjami instrukcji obsługi .
dobra mam, nie zauwazyłem...![]()
A jak robi ten aparacik zdjecia makro, np monet ??
ok wszystko gra, aparat fajnie sie sprawuje, tylko mam problem z zainstalowaniem sterownika do mojego komputera... wszystkie programy, które są na płycie z aparatem, instalują sie dobrze, a gdy póxniej podłączam aparat do kompa to on mi "mówi" że nie może poszukac sprzętu. Co jest tego przyczyna ??? Czy mam cos nie tak z windowdem ??? (pracuje na XP)
Jak aparat spisuje sie po dłuższym użytkowaniu,na sieci niestety praktycznie nic nie ma.