Witam serdecznie!
Jeśli ma ktoś taki monitor to proszę o opinię o nim - zastosowanie fot cyfrowa.
Chodzi o to że męczę się na starej 15 i nadal nie mam na porządny monitor a ten z tytułu mogę mieć za 140PLN
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!
irek
Witam serdecznie!
Jeśli ma ktoś taki monitor to proszę o opinię o nim - zastosowanie fot cyfrowa.
Chodzi o to że męczę się na starej 15 i nadal nie mam na porządny monitor a ten z tytułu mogę mieć za 140PLN
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!
irek
Zdecydowanie polecam lekturę: http://monitory.mastiff.pl/faq.php?ID=45
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Dziękuję!
Lektórkę przerobiłem!
Mam kilka wniosków: między innymi taki: masz także w ofercie używane crt.
Mimo wszystko dalej proszę o odpowiedź na temat z postu startowego.
Dzięki!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dziękuję!
Lektórkę przerobiłem!-dziękuję za cenne informacje wezme pod uwagę!
Mam kilka wniosków: -między innymi taki: masz także w ofercie używane crt.
Mimo wszystko dalej proszę o odpowiedź na temat z postu startowego.
Dzięki!
Ostatnio edytowane przez fotobaraba ; 16-07-2007 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost
Ja swojego czasu przeglądałem używane Eizo sprzedawane w Warszawie - wszystkie okazały się porażką (były maksymalnie zużyte i były generalnie - jak to poprzednik napisał -elektronicznym złomem). Jeżeli w ogóle myślisz o kupnie używanego CRT, bo powienieneś koniecznie go przed kupnem przetestować.
Ja posiadam Eizo T965 i uwazam ze sprzet jest rewelacyjny. Mialem okazje zakupic go rok temu w Niemczech przez znajomego, teraz ma przepracowane 4500h. Dalem za niego cos kolo 600-700zł. Monitor plus kalibrator i eye-one display2 i obraz jejst tak miodny ze mozna ogladac ogladac i raz jeszcze ogladac. Zaznaczam ze nie mam porownania z dobrymi LCD ale te ktore widzialem i porownywalem obraz i moge stwierdzic ze moja banka bije amatorskie lcd na glowe. Jezeli masz z pewnego zrodla a kaska nie pozwala na zakup dobrego lcd bierz w ciemno eizo t965.
Na co poczekasz? To BYŁ monitor wysokiej klasy. Nie odmłodnieje, a trzeba pamiętać, że 4 letni kineskop to mocno zaawansowany wiek. Na liczniki wbudowane w monitory za bardzo bym nie liczył, to się odkręca tak samo łatwo jak w drukarkach i samochodach. Trzeba dużego doświadczenia aby ocenić jak bardzo jest zużyty, tym bardziej w kontekście podkręcania różnych rzeczy przez sprzedawców. Obrót sprzętem tego typu to duże pieniądze. W Polsce w ostatnich latach na złomie wyrosło sporo potentatów. Przygotowania towaru po których monitory wyglądają i świecą ok, robi się wręcz przemysłowo.
Dziękuję za wszystkie powyższe odpowiedzi!
Możemy przymknąć temat.
Pozdrawiam
Mam czteroletniego Flatrona,pracuje po 15 godzin na dobe przez cztery lata z oklademi swieci lepiej niz wszelkie tanie lcd. No moze czesciowo koledzy maja racje, ale zwroc uwage, na to kto ocenia dany sprzet (takze uzywany) i dlaczego i jaki w tym ma interes. 140 zl to nie jest kasa dla ktorej mialbys sie ewentualnie meczyc.Najwyzej popijesz z rozpaczy. Jesli masz mozliwosc. Poogladaj.
czesc.Ch.
Analog ma "dusze".