Witam serdecznie!
Jeśli ma ktoś taki monitor to proszę o opinię o nim - zastosowanie fot cyfrowa.
Chodzi o to że męczę się na starej 15 i nadal nie mam na porządny monitor a ten z tytułu mogę mieć za 140PLN
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!
irek
Witam serdecznie!
Jeśli ma ktoś taki monitor to proszę o opinię o nim - zastosowanie fot cyfrowa.
Chodzi o to że męczę się na starej 15 i nadal nie mam na porządny monitor a ten z tytułu mogę mieć za 140PLN
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!
irek
Zdecydowanie polecam lekturę: http://monitory.mastiff.pl/faq.php?ID=45
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Dziękuję!
Lektórkę przerobiłem!
Mam kilka wniosków: między innymi taki: masz także w ofercie używane crt.
Mimo wszystko dalej proszę o odpowiedź na temat z postu startowego.
Dzięki!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dziękuję!
Lektórkę przerobiłem!-dziękuję za cenne informacje wezme pod uwagę!
Mam kilka wniosków: -między innymi taki: masz także w ofercie używane crt.
Mimo wszystko dalej proszę o odpowiedź na temat z postu startowego.
Dzięki!
Ostatnio edytowane przez fotobaraba ; 16-07-2007 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost
Ja swojego czasu przeglądałem używane Eizo sprzedawane w Warszawie - wszystkie okazały się porażką (były maksymalnie zużyte i były generalnie - jak to poprzednik napisał -elektronicznym złomem). Jeżeli w ogóle myślisz o kupnie używanego CRT, bo powienieneś koniecznie go przed kupnem przetestować.
Na co poczekasz? To BYŁ monitor wysokiej klasy. Nie odmłodnieje, a trzeba pamiętać, że 4 letni kineskop to mocno zaawansowany wiek. Na liczniki wbudowane w monitory za bardzo bym nie liczył, to się odkręca tak samo łatwo jak w drukarkach i samochodach. Trzeba dużego doświadczenia aby ocenić jak bardzo jest zużyty, tym bardziej w kontekście podkręcania różnych rzeczy przez sprzedawców. Obrót sprzętem tego typu to duże pieniądze. W Polsce w ostatnich latach na złomie wyrosło sporo potentatów. Przygotowania towaru po których monitory wyglądają i świecą ok, robi się wręcz przemysłowo.
Mam czteroletniego Flatrona,pracuje po 15 godzin na dobe przez cztery lata z oklademi swieci lepiej niz wszelkie tanie lcd. No moze czesciowo koledzy maja racje, ale zwroc uwage, na to kto ocenia dany sprzet (takze uzywany) i dlaczego i jaki w tym ma interes. 140 zl to nie jest kasa dla ktorej mialbys sie ewentualnie meczyc.Najwyzej popijesz z rozpaczy. Jesli masz mozliwosc. Poogladaj.
czesc.Ch.
Analog ma "dusze".
Tanie LCD nie nadają się specjalnie do użytku, to wiedza powszechna. Jeśli wg Ciebie jest to kryterium porównawcze to nie mam więcej pytań.
Prosiłbym unikać tego typu dwuznaczności. Udzielam odpowiedzi rzetelnej i popartej faktami. Jeśli ktoś ma do wydania na monitor 200 zł to i tak go nie namówię na 10x droższy. Szkoda mi człowieka, bo widać, że nie wie w co się pakuje.
Większy pożytek będzie jak od razu da te 140 zł na dom dziecka. Za pół roku jeśli będzie miał pecha lub troszkę więcej przy szczęściu, wyrzuci go na śmietnik, zanieczyszczając środowisko rtęcią i innymi szkodliwymi substancjami, lub towar wróci na Allegro, jako nówka mało śmigany :-).
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-07-2007 o 14:37
Tom01- lcd, ktory nadaje sie obrobki fotografii wartuje min. 5kzl., a najlepiej z 10kzl. Kolega ma 140zl doslownie 140, a Ty go straszysz rtecia!?! Jak trafi na porzadny egzemplarz bedzie sie cieszyl dobrym obrazem ze 3-4 lata. I tyle za 140 zl, az tyle.
Nie jestem dwuznaczny, pisze wprost. Mity ksztaltuje sie na uzytek, najczesciej wlasny. Pewnie i w opowiesciach o szrotowych badziewnych monitorach ctr jest takze sporo mitu. Na uzytek sprzedawcow lcd-ekow. Naprzyklad.
czesc.Ch.
p.s. zeby nie bylo to marzy mi sie lcd za 12 tysiakow.
Ostatnio edytowane przez chomsky ; 17-07-2007 o 22:42
Analog ma "dusze".