Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: "Elki" kontra "nie-elki"

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tyle osób chyba mnie jeszcze tutaj nie cytowało;-) W odpowiedzi: wcale nie jestem skłonny wybaczać wady tylko dlatego, że jest to elka. Nie jestem żadnym wyjadaczem, fotografuję dla przyjemności i nie będę się sprzeczał z bardziej doświadczonymi. Z mojego skromnego doświadczenia i na moje potrzeby 17-40 jest jak najbardziej ok, co nie znaczy, że innym będzie odpowiadać. Poza tym, jak już napisali przedmówcy, nie tylko ostrość i walory techniczne liczą się w zdjęciu. A co z emocjami, klimatem, które zdjęcie przedstawia? Ośmielę się postawić tezę, że jakość techniczna i ostrość (oczywiście również istotne), to "mniejsza połowa" dobrego zdjęcia.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    ....A co z emocjami, klimatem, które zdjęcie przedstawia? Ośmielę się postawić tezę, że jakość techniczna i ostrość (oczywiście również istotne), to "mniejsza połowa" dobrego zdjęcia.

Oczywiście, to prawda w zupełności. Jakże jednak wielki walor posiadają zdjęcia klimatyczne z jakością przyjemną dla oka i możliwością delektowania się również detalami? :rolleyes:
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    Oczywiście, to prawda w zupełności. Jakże jednak wielki walor posiadają zdjęcia klimatyczne z jakością przyjemną dla oka i możliwością delektowania się również detalami? :rolleyes:
    Takie rzeczy to tylko w Erze ;-)

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Nie pamiętam, żeby ktoś tu wspomniał o komforcie użytkowania...

Przesiadłem się z sigmy 70-300 apo na 70-200 f4 L i z kita na 17-40...i zrobiłbym to za każdym razem, ponieważ komfort jest niepodważalny !!!!
    A po co ten komfort...no chociażby po to żeby się nie martwić czy af w sigmie zdąży...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

dokladnie to co mattnick te same odczucia
    wczoraj robilem impreze iso 3200 czas 1/200 f4 na c 70-200 rewelka af ciemno bylo strasznie a ten trafial super ....moge podrzucic efekty jak cos
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Wyglada na to, ze bedzie 17-40L i 70-200L. Wydaje mi sie, ze jak na moje skromne potrzeby to powino na razie wystarczyc. Bedzie to tez poligon doswiadczalny pod przyszle komponenty, bo zamierzam ten sprzet uzywac w dosc trudnych warunkach klimatycznych. Ja w zasadzie powracam do fotografii i ten skromny 400d z niezlymi szkielkami ma byc na zachete. Ale jak mi sie SPODOBA...

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    moge podrzucic efekty jak cos
    Chetnie zobacze - z gory dziekuje
    Ostatnio edytowane przez przemekthor ; 17-07-2007 o 08:39 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przemekthor: Myślę, że powinieneś sprawdzić w miarę możliwości szkła przed zakupem pod kątem tego, czy Ci odpowiadają (jeżeli jeszcze tego nie robiłeś). Pewnie znajdzie się ktoś z Twoich okolic z w/w obiektywami, umów się na kilka godzin focenia i będziesz miał jasną sytuację. Chwila w sklepie i rozważania teoretyczne nie zastąpią "namacalnych" wrażeń.

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemekthor Zobacz posta
    Wyglada na to, ze bedzie 17-40L i 70-200L. Wydaje mi sie, ze jak na moje skromne potrzeby to powino na razie wystarczyc. Bedzie to tez poligon doswiadczalny pod przyszle komponenty, bo zamierzam ten sprzet uzywac w dosc trudnych warunkach klimatycznych. Ja w zasadzie powracam do fotografii i ten skromny 400d z niezlymi szkielkami ma byc na zachete. Ale jak mi sie SPODOBA...

Chetnie zobacze - z gory dziekuje
    Z tymi dwoma szkłami BARDZO ci się spodoba.
    Ale najpierw kup sobie 50/1.4 i zobacz czy pozostałe będą ci potrzebne. :rolleyes:

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    dokladnie to co mattnick te same odczucia
    wczoraj robilem impreze iso 3200 czas 1/200 f4 na c 70-200 rewelka af ciemno bylo strasznie a ten trafial super ....moge podrzucic efekty jak cos

jeśli robiłeś na w/w parametrach to znaczy że było baaardzo jesno

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemekthor Zobacz posta
    Wyglada na to, ze bedzie ..... 70-200L. ...
    Wracając do wcześniejszego mojego wpisu o dostępności obiektywów w sklepach - na 70-300 IS USM podobno trzeba czekać miesiąc (!!!) bo nie ma i duuuża kolejka już zapisanych (info z cyfrowe.pl)

Więc jak na wakacje to TYLKO eLka

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów