Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Jaki to obiektyw?

Szerlok
    Guest

Domyślnie

aaaaaaa się gorąco zrobiło.... to co najpierw sigmę zakupię 70-300

może być ta: http://www.allegro.pl/item215117928_...0mm_canon.html
    ???

ewentulanie myślałem o tym:
    http://www.allegro.pl/item215117928_...0mm_canon.html

oscyluje wokół aukcji w miejscu w którym mieszkam bo jak inaczej sprawdzić obiektyw

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

nie ; kupuj APO (z czerwoną obwódką) ok 850 zeta
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Szerlok
    Guest

Domyślnie

aha! i znalazłem odpowiedź na swoje pytanie o obiektyw którego zidentyfikować nie potrafiłem, to był Canon EF 15mm f/2.8 Fisheye.
    Proszę o wypowiedź fachową do czy taki obiektyw jest tylko i wyłącznie do mega bliskich zdjęć z szerokim kątem?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i znowu sobie sam odpowiedziałem

http://photo.net/equipment/canon/15-fisheye

demo zdjęć na tej stronie samo za siebie mówi
    Ostatnio edytowane przez Szerlok ; 16-07-2007 o 15:40 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

jestem zainteresowany tym obiektywem (Canon EF 15mm f/2.8),czy ktos ma z nim jakies doswiadczenia?czy na cropie bedzie odpowiedni do landschaftow?prosze o pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    jestem zainteresowany tym obiektywem (Canon EF 15mm f/2.8),czy ktos ma z nim jakies doswiadczenia?czy na cropie bedzie odpowiedni do landschaftow?prosze o pomoc.
    Kupowanie Fisza na cropa mija sie z celem, kilkukrotnie pokazywalem dlaczego (poszukaj na stronie) Jesli potrzeba Ci szeroko to kup szeroko, bo fisz i tak ci bedzie krzywil i tak - w roznym stopniu. lepiej Ci chyba zainwestowac w 10-22 na Cropa niz bawienie sie z fiszem ktory nie da ci prosto szeroko (w sensie ze ci bedzie krzywil po bokach) , a i fisz eye efekt tez bedzie naciagany bo znow nie powygina tak jak to powinno byc.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 11-02-2008 o 20:37
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Tamron 28-75 /2.8
    Canon 50 D, Canon 50 mm f/1.8, Tamron 28-75mm f/2.8, kit.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Mozesz pomeczyc sie kitem a za kase ktora masz popatrz na uzywki 70-200 F4. bedziesz mial na poczatek bardzo dobre szklo i dlugie. Jakbys byl z Kraka to za 1600 zl mialbys malo uzywanego bialego Canona.

Masz jeszcze jedna opcje w postaci Canona 28-135. Tak - to nie jest 2.8 ale masz do tego stabilizacje ktora moze pomoc. I szklo mozesz kupic nowke w kwocie ktora podales.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec

Domyślnie

dzieki JaBlam,obecnie mam 24-105LIS,50 1.4,85 1.8.Szerokie zdjecia to u mnie 2% dlatego puszka bedzie wylegiwac sie w torbie ,nie chce na to wywalac za duzo kasy.Jak to sie mowi lepszy rydz jak nic i moze kupie tego stabilizowanego kita...co o nim sadzicie??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps myslalem o uzywce tego Fischa,a tamiego 28-75 mialem i zamienilem na 24-105 LIS
    Ostatnio edytowane przez Naps ; 12-02-2008 o 16:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów