Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: 350D, 400D czy A100 A200 ?

Mieszany widok

jamirq
    Guest

Domyślnie

Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.

@sandman

własnie problem polega na tym, że wszytskie "macałem" pstrykałem i nadal mam problem....

Najwiekszy jest taki, że jak juz odrzucę Alfe to czy wybrac 400d powalczyc z kitem i pozniej dokupic jakis obiektyw, czy tez 350d i od razu obiektyw, może nawet nieco lepszy( z uzasadieniem, ze róznica ceny 600 zł pomiedzy Canonami nie ma uzasadnienia). Wiem, że zabawa w lustro to juz większy wydatek jednak na początek chciałbym zakupić raz na jakis czas

W stopce masz obiektyw sigmy. Czy to ten sam o ktorym mowa, że ma mydło przy 300mm?

Sandman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    W stopce masz obiektyw sigmy. Czy to ten sam o ktorym mowa, że ma mydło przy 300mm?
    Tak, o tych Sigmach (mojej i tej, do której się przymierzasz) tak mówią...

Czy ma mydło?... Dużo było wątków o tym obiektywie, ja jako początkujący wolałbym za bardzo nie głosować... Mnie jest ciężko zrobić nim dobre zdjęcie przy pełnym zoomie ale raczej miałbym pretensje do siebie... Na CF widziałem sporo zdjęć sportowych porobionych tym szkiełkiem i jak dla mnie były niczego sobie. Nie jest to L-ka, raczej zoom w klasie podobnej co kit ale myślę, że przy pewnej wprawie i obyciu można tym trzaskać foty dobre na naszym amatorskim poziomie. Powinno wystarczyć na pierwszy rok, dwa a potem upgrade. Takie przynajmniej ja mam plany...

jamirq
    Guest

Domyślnie

No i stało się... nie kupiłem Canona lecz Nikona d40 (wiem wiem okrojona lustrzanka itd.), ale za to nowkę po zwrocie za 1300. Myślę, że na wstep do świata lustrzanek nie jest żle.

Dziękuję serdecznie wszystkim za rady i opinie udzielone w tym wątku.

Pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

No i stało się... nie kupiłem Canona lecz Nikona d40 (wiem wiem okrojona lustrzanka itd.), ale za to nowkę po zwrocie za 1300. Myślę, że na wstep do świata lustrzanek nie jest żle.

Pozdrawiam
    no to zamiast posluchac dobrze radzacych kolegow...bedziesz sobie plul w brode,jak zalapiesz ze ten kastrat nie dziala z wczesniejszymi obiektywami nikona. jak to ktos powiedzial na forum nikona 'co to za lustrzanka do ktorej nie mozna praktycznie nic podpiac?' . ja wlasnie kupilem 350d za 2000 w fotojokerze i chodzi z m42,z EF,EF-S, co chcesz. jakosc obrazu wymiata,wogole nie szumi i ogolnie jest rewelacja. a ten d40 - dla mnie totalna pomylka. trzeba bylo canonierow sluchac :]

Domyślnie

Pozdrawiam
    No to żeś pojechał, po tym ile się tu ludzie naprodukowali to mogłeś chociaż skłamać i napisać, że kupiłeś Canona Ale życzę zadowolenia z aparatu i przygody z fotografią.

jamirq
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    No to żeś pojechał, po tym ile się tu ludzie naprodukowali to mogłeś chociaż skłamać i napisać, że kupiłeś Canona Ale życzę zadowolenia z aparatu i przygody z fotografią.
    Kłamać nie będę, a podziękować za rady podziekowałem Kierując sie może impulsywnym wyborem (promo w MM bez VAT) nadal miałem w głowie potrzebe zakupu torby i obiektywu. na szczęscie D40 jest na karty SD więc mogę wykorzystać 3 takie karty z poprzednich aparatow, a zaoszczedzoną kaskę wydać na obiektyw Nikona 55-200 ze stabilizacja i tak za 2300zl mam komplet + torba jakies 120 pewnie. Ma to dla mnie znaczenie, gdyż jak podsumowałem to 350D + obiektyw xx-300 to wydatek około 2900 do tego torba, karta i biektyw bez stabilizacji. Do tego mieć 600zł w kieszeni toz a to mogę pojechać gdzieś aby mieć ciekawe zdjęcia. Gdyby nie było promo w MM to pewnie wybrałbym 350D lub czekał i czekał na 400D......aż stanieje

Myślę, że nie będe zawiedziony z użytkowania D40 i nie grozi mi fanatyzm Nikonowy.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów