Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: 350D, 400D czy A100 A200 ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ceny znam ... tutaj chodzi o jakosc... patrzalem sonacza i tak nieciekawie zdjecia wyglodaja... jakies rozmazane i widac pixele. wiem oco chodzi z tym forum jak kazdy poleci.. ale ja tutaj jestem o dluzszego czasu i wiem ze tutaj bardziej ludzie profesionalni i wiem ze pomoga mi wybrac cos lepszego ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djmusik Zobacz posta
    ceny znam ... tutaj chodzi o jakosc... patrzalem sonacza i tak nieciekawie zdjecia wyglodaja... jakies rozmazane i widac pixele.
    jesli nie podobaja Ci sie zdjecia z Sony to nad czym sie jeszcze zastanawiasz

Cytat Zamieszczone przez djmusik Zobacz posta
    ale ja tutaj jestem o dluzszego czasu i wiem ze tutaj bardziej ludzie profesionalni i wiem ze pomoga mi wybrac cos lepszego ...
    no to kup canona :wink:

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurczę, a ja bym się martwił gdybym nie widział pikseli.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli nie podobaja Ci sie zdjecia z Sony to nad czym sie jeszcze zastanawiasz
    Przecież to typowe - pytanie zadane tylko po to, by utwierdzić w już dokonanym wyborze ale by było na nas - "bo na forum za mnie zdecydowali co mam kupić" i odpowiedzialność jakby zakup jednak się nie spodobał spada na tych złych, co tak doradzili .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a wiec zakupilem 400d i jestem szczesliwy jeszcze tylko przestudiuje instrukcje i do boju w plener

Nightwing99
    Guest

Domyślnie Canon 350D vs Sony Alpha 100

Witam
    Wiem, że zdjęcie zależy od fotografa, a nie od sprzętu,ale chciałbym usłyszeć wasze opinie, najlepiej poparte praktyczną znajomością na temat obydwu aparatów.
    Interesuje mnie strona techniczna, który stanowi lepszy wybór (nie patrząc na cenę), który oddaje lepiej kolor. Załóżmy że mamy tylko szkła kitowe i samo body.
    Interesuje mnie porównanie TYLKO tych dwóch modeli.

Coś już napisał

Domyślnie

Mam tę Alfę, na niskich czułościach wypluwa bardzo dobre obrazy, niestety już 400 iso szumi mocno , o wyższych nie wspominając.Jakość wykonania jak na aparat tej klasy - bdb.
    Af i AWB słabe. Kit , jak masz szczęście i trafisz w sztukę jest ok.

Dopiero zaczyna Awatar Button
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nightwing99 Zobacz posta
    Witam
    Wiem, że zdjęcie zależy od fotografa, a nie od sprzętu,ale chciałbym usłyszeć wasze opinie, najlepiej poparte praktyczną znajomością na temat obydwu aparatów.
    Interesuje mnie strona techniczna, który stanowi lepszy wybór (nie patrząc na cenę), który oddaje lepiej kolor. Załóżmy że mamy tylko szkła kitowe i samo body.
    Interesuje mnie porównanie TYLKO tych dwóch modeli.

W 350D masz CMOS, wstępne podnoszenie lustra, pogląd GO no i ewentualnie dobrą współpracę z M42. Miałem Alfę 200, 350D i z tych 2 Canonem dużo lepsze fotki robiłem.
    20D, 18-55 IS, 135 3.5 M42

Coś już napisał

Domyślnie

A koledze nie chodziło o A 100 ? Bo A 100 i A 200 to kompletnie inne konstrukcje.

Dopiero zaczyna Awatar Button
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

moim zdaniem z przewagą w stronę A200, więc tym bardziej 350D lepszy
    20D, 18-55 IS, 135 3.5 M42

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów