Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: 350D, 400D czy A100 A200 ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mialem okazje bawic sie przez jeden dzien d40 z kitowym szklem i naprawde bylem mile zaskoczony. szumow niet, ekspozycja dobieral poprawnie (lepiej niz a100 i e500 - akurat takie mialem pod reka). z wad to maluski jak hybrydka :-) ale ladnie wykonna a co najwazniesze ladne zdjatka robil.

jamirq
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    No to żeś pojechał, po tym ile się tu ludzie naprodukowali to mogłeś chociaż skłamać i napisać, że kupiłeś Canona Ale życzę zadowolenia z aparatu i przygody z fotografią.
    Kłamać nie będę, a podziękować za rady podziekowałem Kierując sie może impulsywnym wyborem (promo w MM bez VAT) nadal miałem w głowie potrzebe zakupu torby i obiektywu. na szczęscie D40 jest na karty SD więc mogę wykorzystać 3 takie karty z poprzednich aparatow, a zaoszczedzoną kaskę wydać na obiektyw Nikona 55-200 ze stabilizacja i tak za 2300zl mam komplet + torba jakies 120 pewnie. Ma to dla mnie znaczenie, gdyż jak podsumowałem to 350D + obiektyw xx-300 to wydatek około 2900 do tego torba, karta i biektyw bez stabilizacji. Do tego mieć 600zł w kieszeni toz a to mogę pojechać gdzieś aby mieć ciekawe zdjęcia. Gdyby nie było promo w MM to pewnie wybrałbym 350D lub czekał i czekał na 400D......aż stanieje

Myślę, że nie będe zawiedziony z użytkowania D40 i nie grozi mi fanatyzm Nikonowy.

Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

fajnie wygląda D40, kiedyś byłem w jakiejś "wiosce bocianiej" i tam była na środku taka wieża widokowa skąd robili zdjęcia, ja sobie też oczywiście robiłem. Był piękny słoneczny dzień, ok 13-14 , odleglość od bocianów no może 50-150m. Staje sobie koleś koło mnie z D40 ztym małym kitowym obiektywem- celuje, celuje w te bociany i... BUM!!!! lampa wyskoczyła , musiałem zejść na dół żeby się wyśmiać, ale poza taką anegdotką to D40 jest OK

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Cool

jamirq po przeczytaniu informacji, że kupiłeś D40 mówiąc delikatnie się zdziwiłem - sam aparat na pewno odbiega od 350 i 400 nie tylko sławetną "ergonomią" czyli wielkością, ale przede wszystkim ograniczeniem możliwości doboru obiektywów (tych tańszych, niejednokrotnie lepszych starszych szkieł Nikona).
    Jednak po poprzednim poście, w którym dokładnie wyjaśniłeś "dlaczego" - popieram Twój wybór. Zresztą wcześniej też to napisałem, że faktycznie jeśli traktujesz to jako - Lustrzanka z obiektywami pokrywającymi zakres w ramach ograniczonego budżetu to SYSTEM nie ma znaczenia, tym bardziej, że zmieścisz się w posiadanej kwocie ze wszystkim (obiektywy, torby, karty, itp.)
    Poza tym dorzucają do niego bardzo (podobno) fajny poradnik dla początkujących fotoamatorów
    Życzę udanych "strzałów" i zadowolenia z nowej zabawki.

franker - gość po prostu robił na "zielonym" stąd ta lampa.
    Nasze Caniony zachowują się IDENTYCZNIE, albo prawie - moja żonka uwielbia ten nastaw potem ja mam co PSuć, przy okazji zawsze podnosi ISO do 400.
    Obrabiałem nawet takie PORTRETOWE z plaży w pełnym słońcu, które aparat przy ISO 400 musiał przymknąć do F22, żeby "poprawnie" naświetlić przy bodajże 1/2000 s.
    Dlatego lustro kupuje się "świadomie" licząc się z tym, że żeby uzyskać najlepszy efekt trzeba trochę pracy (nauki) w to włożyć.
    Tylko tryb manualny, albo priorytety (bardzo często ułatwiające zabawę)
    Ostatnio edytowane przez Jarooo ; 20-07-2007 o 15:38
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

jamirq
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarooo Zobacz posta
    Jednak po poprzednim poście, w którym dokładnie wyjaśniłeś "dlaczego" - popieram Twój wybór.
    Dziękuję za zrozumienie i poparcie. wiele osób podpowiada i może słusznie zakup innego lepszego i niestety droższego sprzętu. Jednak nie zawsze ma się na to fundusze i ja chciałem mieć komplet za rozsądne dla mnie pieniądze. POjawiła sie opcja D40 to skorzystałem z niej.
    Poza tym dorzucają do niego bardzo (podobno) fajny poradnik dla początkujących fotoamatorów
    Ten poradnik jest chyba tylko do D40x bo ja nic nie dostałem. Będę meczyć znajomych
    Życzę udanych "strzałów" i zadowolenia z nowej zabawki.
    Dziekuję

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

do d40 tez chyba jest ten poradnik , tak na 90% mi sie wydaje
    ja sadze ze dobry zakup...za ta kase masz lustro i jak dobrze zrozumialem 2 obiektywy...
    teraz jak wyzej napisali troche poczytac o jego funkcjach zeby nie bylo smiechu jak tu opisywal franker
    Udanych fot zycze
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie Pytanie W sprawie Zakupu Lustrzanki..

witam otoz chcialbym jutro isc zakupic lustrzanke tylko mam problem czy eos 400d czy sony a200... i otoz to pytanie do was ktory z tych wybrac?? mam juz canona compact i jakos wolalbym canona a po paru opiniach ludzie karza wybrac sonacza... a co wy byscie mi polecili ?? czekam na wasze odpowiedzi .. z gory dziekuje

Początki nałogu

Domyślnie

Pomacaj obie i wybierz tę która bardziej Ci będzie odpowiadać.
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zobacz ile na allegro jest ofert sprzedaży obiektywów do jednego i drugiego systemu i popatrz na ceny.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

takie pytanie na forum "miłośników" canona to chyba nie ma większego sensu przecie jak zadasz je na forum soniacza to Ci polecą soniacza, a u nas polecą canona - a jak napiszesz na nikonie to Cie będą przekonywać do nikona
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów