Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Softbox Sto-fen Omni Bounce

Bywalec Awatar ishi

Lightbulb Softbox Sto-fen Omni Bounce

Witam.
    Kilka godzin przeszukiwania CB i wiele wątków, dużo informacji (nawet porównanie cichego).
    Ale... mam pytanie. Pojawiło się na allego cusik takiego Sotftbox 69zł + 6zł i pokręciło mi się już wszystko, bo prawie byłem zdecydowany na omnibounce, są teraz na allego po 79zł (wysyłka gratis).

Powiem do czego potrzebuję. Za miesiąc będę robił wesle u kolegi (nie zarobkowo). Zainwestowałem już i kupiłem 430EX ale czas na dokupienie czegoś wygodnego w użyciu. Wesele które fotografiwałem jakiś czas temu też u znajomych robiłem na 430EX kolegi, 99% zdjęć z lampą było z użyciem odbłyśnika który sam dorobiłem tj. papier fotograficzny wielkości 7x13cm (utwardzony i zaciemniony od mojej strony) wsunięty wraz z nasadką, całość pionowo. Efekty były zadawalające, ale chociaż papier utwardzony to wciąż był wiotki na wietrze...

W ProMaxy itp wynalazki nie będę inwestował bo tego nigdy nie wykorzystam ( 1000 x bardziej wolę fotografować landszawciki i zbieram kaske na S. 10-20:-P )

Dziś wybór jest pomiędzy (cenowo ~to samo) :softbox, omnibounce (sto-fen).
    Bardzo proszę o radę...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    Wesele które fotografiwałem jakiś czas temu też u znajomych robiłem na 430EX kolegi, 99% zdjęć z lampą było z użyciem odbłyśnika (...)Efekty były zadawalające
    Jesli tak to omnibounce.

Dziś wybór jest pomiędzy (cenowo ~to samo) :softbox, omnibounce (sto-fen).
    Bardzo proszę o radę...
    A najlepiej to oba. Omnibounce - szerszy kat, palnik 45 stopni w gore, najlepiej gdy swiatlo ma gdzie sie odbic (rozsadny sufit - kolor i wysokosc), ujecia grupowe, ogolne itp. Softbox to strzaly na wprost, gdy nie ma gdzie odbic swiatla, czesciej z daleka, portretowe itp.

Uprawnienia umieszczania postów