Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Sigma 70-300 APO Macro ??

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senner Zobacz posta
    da się da :]
    kupiłem simgę używaną i już była trochę w trybie macro nagięta w stronę 135 ale mi udało się przekręcić do 135 właśnie ;] robię to tylko w ostateczności - chciałbym żeby obiektyw wraz z AF mi jeszcze trochę posłużył :P
    Mój zatrzymuje się na 200 .... ale nic nie kombinuje bo mi go szkoda...

Bywalec Awatar Elajasz
    Miasto
    Żmigród/Wrocław

Domyślnie

dzieki wszystkim za opinie, jednak pozostane przy standardzie i kupie APO DG ta gorna
    pozdro

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Elajasz, tylko nie schodź do 135, bo uszkodzisz szkło. W instrukcji stoi jak byk - macro od 200-300, a nawet takie oznaczenie jest na obudowie samego szkła. A szkiełko niczego sobie... jak za tę cenę (na Techplanet tylko 738 zł).

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    jest możliwę u mnie da się na macro przejechać cały zakreś ale AF od tego siada!
    teoretycznie jest blokada ale w niektórych obiektywach da się to zrobić, z lekkim oporem ale się da
    Na pewno nie w APO DG Macro. Miałem, używałem więc wiem.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Domyślnie

ja mam 70-300 APO to nowe Macro DG i jestem zadowolony z jakosci szkla ale nie z jakości AF
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tym oiektywem [tj. tym na górnym zdjęciu] zrobiłem całkiem ładne i ostre zdjęcie wiewióry

kto chce full size [widać wtedy dopiero prawdziwą ostrość :] - niech pisze na priv

in film we trust

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[czemu zdiecie się nie wyświetla? jak co link: http://www.senner.prv.pl/kudowa/large/0059.jpg ]
    Ostatnio edytowane przez senner ; 26-11-2007 o 16:23

in film we trust

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senner Zobacz posta
    tym oiektywem [tj. tym na górnym zdjęciu] zrobiłem całkiem ładne i ostre zdjęcie wiewióry

kto chce full size [widać wtedy dopiero prawdziwą ostrość :] - niech pisze na priv

sorry, ale jak to jest wiewiórka to ja jestem ksiądz...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Początki nałogu

Domyślnie

I tak się nie wyświetla

Gringo997 - ameryki nie odkryłeś Sigmą da się zrobić całkiem fajne zdjęcia, jednak będą to perełki na granicy fartu, albo oznaką twojego wybitnego talentu. Tak czy owak ten obiektyw ma dobry AF jeżeli chce się robić coś co stoi w miejscu lub się wolno rusza. Ptaki w locie to już anielska cierpliwość. Poprę przykładem z życia wzięte

Posiadam to szkło i ostatnio wyszedłem sobie postrzelać jakieś ptaszki. Słoneczna zimowa pogoda, przy ISO 400/800 i maxymalnie otwartej dziurze (pier**** te testy w internecie i to że niby się go domyka do 5.6 - 8 zeby było ostro) czasy rzędu 1/640-1/1250. Innymi słowy da się złapać ptaszynę w locie. Problem numer jeden - mój brak doświadczenia z ptakami w locie vs aparat. Problem numer dwa - parkinson w rękach przy 200-300mm. Problem numer 3.... Zanim się sigma przespacerowała po zakresie (średnio co 5-tą fotę) to już ptak był 423879423987 lat świetlnych ode mnie. Problem 3 i pół (bo też dotyczy AF ) problem jest taki, że celuje AF tylko na środkowym (co jest chyba racjonalne i logiczne) tyle, że ciężko utrzymać ptaszynę w centrum a w wtedy obiektyw zaczyna zaś spacerować i łapać ostrość...

Wszystkie wady tego obiektywu tj. przede wszystkim AF a potem średnia jakość na długim końcu były w mej świadomości przy zakupie, zatem niczego nie żałuje Jednak z USM i 15 sesjami podobnymi do tej było by niebo a ziemia

a i tak udało się złapać

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    sorry, ale jak to jest wiewiórka to ja jestem ksiądz...
    tamten serwer chyba nie lubi hotlinkowania

tym razem na pewno to będzie działać :P

i crop 1:1
    jpg bez żadnej edycji

in film we trust

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów