Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: ixus 65 zamazane zdjęcia bez lampy

sharesnake
    Guest

Domyślnie ixus 65 zamazane zdjęcia bez lampy

Witam wszystkich słuchajcie mam taki problem, mam ixusa 65 i kiedy robię zdjęcia bez lampy np. z bliska no to biorę na makro i ostrość ustawia ok, ale jak zrobię zdjęcie to jest zamazane, wiem że muszę nie ruszać aparatem ale troche przesada bo ustawiam na samowyzwalacz i staram się nie ruszyć ale i tak troszeczkę wychodzi zamazane nieraz wyjdzie ok. Może żle coś ustawiłem może jakoś tą czułość iso trzeba ustawić odpowiednio albo coś innego, proszę o jakieś rady

pozdro

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie zdjęcia wychodzą poruszone. W niektórych warunkach nie da się zrobić nie poruszonego zdjęcia bez statywu. Podbijanie ISO w kompakcie jest raczej średnio dobrym pomysłem, ze względu na duże szumy.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Z jakimi ustawieniami robisz te zdjęcia? Mam na myśli czas, ogniskową, przysłonę. Z bliska, jeśli do tego z dużą dziurą, to mamy małą głębię ostrości, może być kłopot z trafieniem. Jeśli jeszcze długi czas, to kłopoty murowane.

sharesnake
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Z jakimi ustawieniami robisz te zdjęcia? Mam na myśli czas, ogniskową, przysłonę. Z bliska, jeśli do tego z dużą dziurą, to mamy małą głębię ostrości, może być kłopot z trafieniem. Jeśli jeszcze długi czas, to kłopoty murowane.

Zdjęcie z bliska, ostrość łapie dobrze a czas przysłonę to mam automatycznie ustawione.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Zajrzyj do exifa i podaj watości czasu i przysłony.
    Przydałby się też do oceny jakiś fotosik.

Uprawnienia umieszczania postów