Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Grip - aparat sam się wyłącza

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie Grip - aparat sam się wyłącza

Witam, mam mały problem. Jakiś czas temu dokupiłem Power Gripa ( http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5202 ) do Canona 400D. Dotychczas działał bez problemu, ostatnio miałem miesięczną przerwę w fotografowaniu. Wczoraj podłączyłem do ładowania, dość czerwona lampka zamieniła się w żółtą sygnalizującą zakończenie ładowania. Niestety po podłączeniu aparat po wykonaniu jakiejkolwiek małej czynności sam się wyłącza.

Naciśnięcie przycisku który normalnie powinien wskazać czy przekroczono dolną granicę naładowania (około 20%) nic nie daje, żadnego zapalenia lampki. Zupełnie jakby nie było prądu. Po podłączeniu do ładowarki w ciągu kilku sekund wskazuje że grip jest naładowany. Jak go ponownie podłączę do aparatu znowu szybko się wyłącza.

Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić?

Domyślnie

oddaj do serwisu, a najlepiej żądaj zwrotu kasy, dołóż parę złotych i kup oryginalny

Domyślnie

Popieram stdanielo. Zażądaj zwrotu kasy i kup oryginalny. Grip bez dodatkowego spustu i kółka nastaw to pomyłka Nie wiem ile za niego zapłaciłeś, ale wygląda, że wcale nie mało. Reklamuj i pozbądź się go.
    Smiena 8M

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Nie pociesze cię kolego ale miałem niedawno ten sam problem. Mianowicie kupiłem zamiennik gripa do 350d który okazał się totalnym szajsem. Przesyłka dotarła do mnie jakoś początkiem tygodnia to po dwóch dniach został wysłany z dokładnie takimi samymi objawami, które są w twoim.. Jak zwrócisz uwagę na śrubki mocujące element którym przykręca się gripa do aparatu to najprawdopodobniej są poluzowane przez co aparat się rusza i traci styk z gripem.
    Po kilku dniach otrzymałem nówke sztukę, która już nie była tak wytrzymała i zepsuła się po kilku minutach zabawy więc oczywiście mail do sprzedawcy co w takim przypadku. Odpowiedź była prosta, napisał żeby towar odesłał on zwróci kase.
    Za drugim razem te śrubki praktycznie wypadły całkiem i groziło to nawet upadkiem sprzętu (a grip by oczywiście został w ręce). Te problemy nasilają się w momencie założenia lampy.

Wniosek jest tylko jeden: Wystrzegajcie się zamienników bo niby to jest tylko kawałek plastiku więc co może się w nim zepsuć. A jednak nie byłem pierwszym przypadkiem a wręcz smiało można powiedzieć że są to notorycznie występujące problemy (chyba że ktoś trafił na dobry egzemplarz).
    Jak nie masz kasy na razie na oryginał to lepiej się wstrzymaj dobieraj a będziesz zadowolony dopiero wtedy.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Na przyleganie nie narzekam, bardzo ładnie się dokręca, nie ma nigdzie luzów. Brak przycisków nigdy mi nie przeszkadzał bo i tak jest traktowany wyłącznie jako wielkie źródło prądu. Poza tym to nie jakiś szajs, firma ansmann znana jest z akumulatorów oraz ładowarek.

Zapłaciłem 399 zł, więc całkiem sporo.

Czekam aż się sam z siebie całkiem wyładuje, zobaczymy jak będzie się ładował "od pustaka".

Domyślnie

Powiedziałbym, że bardzo dużo zapłaciłeś bo tyle co za oryginał http://www.allegro.pl/item212429150_..._24m_lodz.html naprawdę staraj się jak najszybciej odzyskać kasę, zobaczysz kolosalną różnicę jak będziesz miał oryginał.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Dużo, ale kolei ominął mnie problem dokupywania baterii (bo zdaje się oryginalny grip nie jest w nie wyposażony). I mój grip do tego ma więcej mocy niż zestaw oparty na gripie z dwoma bateriami.

Pomijam to, że chcąc mieć grip na poziomie trzeba by było kupować baterie oryginalne a nie te oznaczane "Super pojemność 3000 mAh" za 20 zł.

Ten grip Ansmanna ma 3600 mAh (7.4V). A ponieważ jest to znana firma wydaje mi się, że taka pojemność to nie "ściema".

Domyślnie

ja kupiłem baterię Premim Gold za 32 zł i po 2 latach użytkowania lepiej trzyma niż oryginał, poza tym zostaje jeszcze koszyczek na 6xAA, ponadto zdublowany spust, koło nastaw itp., no i gw. Canon-Polska, z której jak mniemam nie będę musiał korzystać.

Bywalec Awatar Skylines
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kupiłeś najgorszy zamiennik z możliwych wszyscy narzekają że się rozłacza sam,źle przylegają styki od tego co wkładasz w tą prowadnice do aparatu.ja kupiłem 3 tyg. temu oryginał za 349 zł w promocji www.pstryk.pl trawała tylko w weekend ale zaoszczedziłem 170 zł w porównaniu do 520 zł które chciał pan w sklepie w Szczecinie...
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Zablokowany

Domyślnie

A co z deltami? myślę o takowej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów