-
Ładowarka do aku z przełacznikiem 2,4V na 4,8V
-
-
Pełne uzależnienie
teraz mi przyszlo do glowy ze jak ladujesz 2 aku to 2,4V a jak 4 to 4,8V (2*1,2=2,4V a 4*1,2=4,8V)
[ Dodano: 19-03-2005, 23:58 ]
niech mnie ktos poprawi jak glupoty gadam bo sobie chlopak jeszcze cos spali :wink:
-
czy to nie przypadkiem ladowarka Ben Electornic model:MW 8168 GS?
Przelacznik ustawiamy na 4.8V gdy ladujemy 4 akumlatorki
na 2.4V gdy ladujemy 2 aku (umieszczajac je w wladowarce w kolejnosci od prawej strony, patrzac od frontu) i tyle.
-
-
zło konieczne
A u mnie w polskiej instrukcji pisze o tym... ale do innej ladowarki
.
-
Coś już napisał
teraz ta funkcje to juz chyba wiekszosc ladowarek procesorowych ma.Moze producentowi wydawalo sie to tak oczywiste ze nawet w instrukcji o tym nie wspomnial
-
Jak by sie to producentowi wydawało tak oczywiste to by o tym nawet w angielskiej instrukcji nie wspomniał o takim przełaczniku drogi kolego :wink: :wink:
-
Nawet wiem jaka to ladowarka pewnie MW 8168 GS tez ani slowa o tym nie bylo w instrukcji moze dlatego ze to Czeskiej firmy od taki sobie "czeski film "
-
w mojej czeskiej EMOS (tzn CHinskiej ale sprowadzanej do czech) jest w instrukcji 2 bakterie to 2,4, 4 bakterie 4,8.
-
Pełne uzależnienie
Radze pamietac o przelaczaniu napiecia na ladowarce. Niedawno pozyczylem koledze ladowarke+aku 2400mAh i usmazyl mi przez przypadek 2 aku na 4.8V.
Akumulatorki trzymaja teraz krocej niz roczne baterie wyjete z pilota
Uprawnienia umieszczania postów